Vinner hjemmebrygger sensommer/høst 2016

Publisert i Blogg

Tekst: Ølakademiet 

Sensommer er for lengst lagt bak oss, og høsten går snart over i vinter. Nesten all øl vi har fått innlevert denne gangen er ødelagt eller infisert, og det viser tydelig hvor viktig det er å være nøye i bryggeprosessen. Vi minner igjen om hvor viktig hygiene er i bryggingen. Noen av ølene var også sure eller typisk overkarbonisert, som kan bety at ølen tas for tidlig. De kan være at flasket for tidlig, eller bakterier kan ha fått uheldig grobunn.

Siden alle unntatt én av de innleverte ølene dessverre var infisert, og/eller hadde såpass usmaker at det ikke blir helt riktig å vurdere dem, så blir seierherren denne gangen ganske enkelt uslåelig. Likefullt er vinneren verdig, og har lyktes fint med sin IPA.

Kvartalsvinneren går dessuten videre i konkurransen og kan bli årets hjemmebrygger hos Ølakademiet. Premien er en bryggetur!

Førsteplassen går altså til en IPA brygget av Torbjørn Nordli. Premien hentes hos oss. Gratulerer!

Om kvartalsvinneren er vurderingen som følger:
Navn: IPA
Ølstil: India Pale Ale
Smak/Aroma: Tropisk aroma og smak, typisk amerikansk IPA. Litt besk på ettersmaken, samt ettersmak av grapefrukt.
Oransj i fargen, fyldig kropp
Ølfeil:
Totalvurdering: Oransj og matt i fargen. Fyldig kropp, noe ubalansert bitterhet. Litt besk avslutning.
Mulig forbedring: Er litt vel grumsete/uklar – brygger har trolig rørt for mye i mesken og kunne med fordel ha brukt Protafloc eller lignende. Tips: Ikke overdriv bitterhumlen!

Takk til dere som har levert, dere får tilbakemelding på epost. Siste sjanse for innlevering til siste konkurranse er 18. desember. Vi håper å få inn juleøl, eller kanskje noe annet godt. Vi påminner om at det kan leveres maks 2 øl per konkurranse fra samme brygger/bryggeri.

Les om forrige kvartalsvinner.

For bryggerelaterte artikler, eller du kan finne det du mangler til din hjemmebrygging i vår nettbutikk.

Lyst til å lære deg å brygge øl? Vi har flere kurs og by på, også gjennom sommeren. Videre god høst og snart førjulstid!

Personvern