Vinner av Ølakademiets hjemmebrygger vinter 2016

Publisert i Blogg

vin

Kvartalets 1.,2. og 3. plass.


150325_ikon_blogg

 

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Mobil

Vinner for vintermånedene januar, februar og mars er herved kåret. 3 maltsett skal deles ut. Kvartalsvinneren går videre i konkurransen og kan bli årets hjemmebrygger hos Ølakademiet. Premien er en bryggetur!

3. plassen gikk til Fabian Fehérpataky for en tørr stout, mens 2. plassen gikk til Eastern Christiania for deres American pale ale. Førsteplassen går til Lille Tøyen kjøkkenbryggeri ved Thomas Aubell for hans «Happy Santa» av stilen Imperial stout. Alle vinner maltsett som kan hentes hos oss. Gratulerer!

Dere andre som har levert inn øl til konkurransen får vurderingen på epost.

Om kvartalsvinneren var dommerne uenige om preget av lakris, men totalvurderingen blir som følger:

Navn: Happy Santa

Ølstil: Imperial stout:

Smak/Aroma: Engelsk konfekt, lakris. 

Ølfeil: Ingen framtredende. 

Totalvurdering: Smaksrik stout med god balanse og fylde. Godt voksent godteri!

Mulig forbedring: Kunne muligens vært noe mindre preget av lakris, men denne ølen vil passe godt til vaniljeis. Noe som utgjør en spennende kombinasjon.

Til deg som har lyst å begynne med brygging av øl, så finner du lese om bryggekurs. Vi har også mer lesestoff i form av bryggerelaterte artikler, eller du kan finne det du mangler til din hjemmebrygging i vår nettbutikk.

Til sist vil vi trekke fram kvartalsvinner Thomas Aubell som også hadde levert inn en øl nummer to, som dessverre ikke helt nådde opp i konkurransen denne gangen, men  til gjengjeld kunne den skilte med en svært så forseggjort etikett. La deg gjerne inspirere!

Rips2

Fin flaske og forside.

rips

Poetisk bakside.

Personvern