Vinner av hjemmebrygger vår/sommer 2016

Publisert i Blogg

ol-juni

1. plassen til venstre, 2. plassen til høyre.

150325_ikon_blogg

 

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Mobilfoto

Disse vårmånedene som nå er forbi mistenker vi at hjemmebryggerne har hatt nok andre ting å gjøre, og at fokus ikke har vært fullt på brygging. Dette ser vi på alle innleverte øl. Vi velger å smile litt av det, men velger med det også å kun gi premie til to bryggerne som følge av en del uheldige brygg.

En del av de innleverte ølene var dessverre og dessuten infisert, og noen hadde såpass usmaker at det ikke blir helt riktig å vurdere dem.

Uansett, vinner for vårmånedene april, mai og april ble det uansett, og 2 maltsett skal deles ut. Kvartalsvinneren går videre i konkurransen og kan bli årets hjemmebrygger hos Ølakademiet. Premien er en bryggetur!

Andreplassen går til Eastern Christiania for deres India pale ale. Førsteplassen går til ølet som er «Brygget på Tostrupløkken» ved Sjur Bjørnar Hanssen for hans «Vaarbrygg». Premiene hentes hos oss. Gratulerer!
Om kvartalsvinneren er vurderingen som følger:
Navn: Vaarbrygg
Ølstil: India Pale Ale
Smak/Aroma: Finner både kneipbrød og sitrus, aprikos, noe fersken/søt frukt
Ølfeil:
Totalvurdering: Oransj matt farge. Fyldig kropp, noe ubalansert bitterhet. Her er det nok litt fusel som kommer av gjæringsfeil – i form av gummistrikk, og den har også en ganske sterk alkoholdunst. Litt besk avslutning – alkoholstinget er tydelig.
Mulig forbedring: Tips: ikke overdriv bitterhumle – og pass godt på temperaturen under gjæringen.

Dere andre som har levert inn øl til konkurransen får vurderingen på epost, også dere som hadde infisert øl eller øl som ikke nådde helt opp denne gangen.

Vi påminner om at det kan leveres maks 2 øl per konkurranse fra samme brygger/bryggeri.

For bryggerelaterte artikler, eller du kan finne det du mangler til din hjemmebrygging i vår nettbutikk.

Lyst til å lære deg å brygge øl? Vi har flere kurs og by på, også gjennom sommeren. God ferietid!

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern