Vinn bryggetur med din hjemmebryggede øl!

Publisert i Alle artikler, Ølbrygging, Øltester

Lær ølbrygging med Ølakademiet

Ølbrygging er håndverk!

150326_ikon_artikkel

 

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Til glede for våre entusiastiske bryggere, kan vi berolige dere med at det blir konkurransen for hjemmebryggerne i år også. Vi har allerede fått noen øl innlevert, og det virker som om flere bryggere er klare for ny konkurranse. Maltsett kan vinnes, men mest av alt er det vel turen til København som trekker?

Premiering

Dette året vil vi kun kåre kvartalsvise vinnere. Dette fordi fjoråret viste at det varierer fra måned til måned hvor mye øl vi får innlevert, samtidig som vi får fulgt det opp bedre enn ifjor. Til gjengjeld kårer vi da en 1., 2. og 3. plass, som alle vinner maltsett.

Bryggeturen ser ut til å gå til København og et dansk bryggeri, hvor vi planlegger at DU skal være med på å sette et brygg. Et besøk og middag på den populære bryggeripuben Warpigs i Kødbyen kan også den heldige vinneren vente seg. Vi kommer tilbake til detaljene når dette er klart!

Konkurranseregler:

  • Du har gått på bryggekurs hos oss.
  • Merk din øl med navn på øl, ølstil og tappedato. Husk også ditt navn og epostadresse.
  • Etikett er ikke påkrevd, men kan fort være et pluss.
  • For levering: Avtal tid på epost: post@ol-akademiet.no
  • Levering av maks 2 øl fra samme brygger/bryggere per kvartal.
  • Frister for innlevering: 31.mars, 22. juni, 30. sept og 18. des.
  • Kriterier for vurdering av selve ølen: Vi benytter et forenklet dommerskjema i vår tilbakemelding til dere. Ølet bedømmes ut fra kriterier som smak, lukt, skum og utseendet. Ølfeil vil også bli nevnt. Alle som leverer i henhold til kriteriene får tilbakemelding per epost på sin innleverte øl.

Dommere er våre diplombryggere Bjarte Lie og Inga Greve, som sammen har over 20 års bryggeerfaring.

I etterkant av innleveringsfrist vil vi annonsere vinnerne, og du kan lese vår tilbakemelding på hjemmebrygget. Dette vil vi tro er i bryggernes interesse for videre læring og interesse. I vår blogg kan du lese om vinnerne fra fjoråret.

Hvis du ikke ønsker å delta i konkurransen, men likevel ønsker ditt hjemmebrygg testet, koster dette kr 50,- per flaske.

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern