Vel blåst på Haandfestivalen

Publisert i Blogg

150325_ikon_blogg


Tekst: Anne Moe

Inntrykkene fra Haandfestivalen arrangert av Haandbryggeriet har lagt seg først nå, og her kommer noen enkle ord om det som var en særdeles hyggelig ølfestival.

Haandfestival

Undertegnede var så heldig å få komme bak tappekranene og betrakte festivalen fra H-G Wiktorssons ståsted. Wiktorsson er en av gründerne bak Närke Kulturbryggeri, som vi er helt enig med: Øl er kunst!

Festivaldeltagerne virket svært så fornøyd, og det var en god og behagelig atmosfære i det svære hvite teltet på Brakerøya. Flere av gjestene utvekslet gledelig tips om neste øl man burde smake på, mens andre ble oberservert mens de huket av for den de nettopp smakte på. Noen koste seg ved langbordene som var satt opp, mens andre lot seg lokke av mattilbudet som så svært så innbydende ut.

Stemningen var helt enkelt veldig god og helhetsinntrykket fra årets festival er vel blåst fra Haandbryggeriet!

Undertegnede smakte dessverre ikke på maten, men heldigvis er det jo mye god mat i godt drikke som det sies. Og særdeles kraftig kost kunne Närke by på, med sin Kaggen Raspberry Stormaktsporter, hvorav bringebærsmaken opplevdes å ha en naturlig og frisk crisp. Meget, meget god, og en ubestridt favoritt for min del!

Ellers kan undertegnede utpeke følgende favoritter av det som ble smakt på, helt subjektivt…:
Barleywine fra Naparbier, Barrel Aged ´Spresso fra Beavertown UK, Dark White fra Fantome, Kriek van Mortagne og Cuvee de Mortagne fra Alvinne Montagne. Som en kuriositet kan dessuten den forfriskende Saison Rasberry and Lemon fra Partizan trekkes fram.

Hvis du kan tenke deg å delta på en ølsmaking kan du lese mer her, eller du kan se vår festivaloversikt hvis det er hva som lokker mest.

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern