Unesco: Øl er kultur!

Publisert i Alle artikler, Ølets historie

At øl er kultur har vi i Ølakademiet alltid sagt – nå støttes vi også av Unescos Kulturarvliste som har lagt til belgisk øl på den eksklusive listen!

Skål med og for kulturarven …

Tekst/Foto: Frode Henriksen

 

 1610-knapp-nyhetsbrev

Noe å tenke på neste gang du hever et glass med belgisk øl: «Nå tar jeg del i Unescos Kulturarvliste. Skål!»

Å lage og nyte godt øl er en del av Belgias folkesjel. Det er en del av både hverdag og fest – og bortimot 1500 typer øl brygges i landet. Her varierer ofte øltypene etter regioner, og siden 80-tallet har håndverksbryggerier vokst frem i stort tempo.

Opplev belgisk øl på våre temasmakinger 11. januar og 5. april neste år!

Noen regioner er kjent for sin egen ølstil, mens munkene i Trappist-ordenen i lang tid har brygget øl hvor overskuddet går til veldedighet. I tillegg er øl i utstrakt brukt i matproduksjon, som f.eks «ølvasket ost» – og kombinasjonen av øl og ost – og annen mat, er langt mer vanlig i Belgia enn her hjemme.

Visste du at du kan lære om ost og øl hos oss?

Bærekraft har også blitt viktigere den senere tiden, og det jobbes kontinuerlig med bruk av resirkulerbar emballasje og å redusere vannforbruket i produksjonen. I 2016 er altså den rike ølkulturen i Belgia tatt opp i det eksklusive selskapet på Unescos Kulturarvliste!

Vi hever glasset med belgisk øl!

Les mer på Unescos hjemmeside.

Personvern