Tips til et topp utdrikningslag

Publisert i Alle artikler, Tips og råd

150428_utdrikningslag1141103_bildeskygge_800px150326_ikon_artikkel


Tekst og foto: Anne Moe

Ølakademiet har nettopp hatt besøk av et utdrikningslag på ølsmaking, som vi fikk lov å følge og lage en reportasje fra. Vi ble inspirert, og har derfor laget ei liste for deg som skal planlegge utdrikningslag. Du vil nok bli overrasket over hvor lite øl den inneholder…

Gjennom spørsmålene og punktene vi har satt sammen, håper vi å kunne gi deg fine innspill på veien til å utforme en uforglemmelig dag for en kjær og betydningsfull venn eller venninne. Rekkefølgen er opp til deg – men husk at ting jo henger sammen…det blir litt som ost & vin, unnskyld; ost og øl!

Ølakademiets sjekkliste for et godt utdrikningslag:

Planlegging? Start planleggingen tidlig! Det er forlover som pleier å ta seg av planlegging og avgjørelser, men hvorfor ikke alliere seg med noen av de andre for å ha noen å sparre med og også fordele oppgaver på?

Når? Hvor lenge før bryllupet skal utdrikningslaget stå? Sett opp et godt utvalg datoer tidlig, og velg en dato som flest mulig kan. Jo flere avklaringer, jo bedre. Dagen før bryllupsdagen funker sjelden bra….

Hvem? Hvem vil hovedpersonen dele denne dagen med? Be dem som hovedpersonen ønsker at skal være der. Er du usikker, så spør hovedpersonen selv. Og for all del; husk og book hovedpersonen…!

Hysj! Pass på å gi alle munnkurv! Mer spenning for alle – og overraskelsesmomentet holdes!

Hvor? Det kommer helt an på aktiviteter og øvrig plan. Husk; skal du booke et spesielt sted, vær tidlig ute!

Tidsplan og logistikk – Sett opp et tidsestimat og en realistisk reiserute. Legg gjerne inn en tidsbuffer – ting tar ofte mer tid enn man kanskje tror, spesielt doturer. Får dere mye tid til overs er det ikke verre enn å stoppe et sted for en kaffe eller en øl. Unngå stress. Det er det siste hovedpersonen og du selv trenger idag!

Overaskelsesmomentet: Hvordan vil du overraske hovedpersonen? Hva tror du hovedpersonen ville syntes var stas? Henting i russebil, rickshaw eller kul veteranbil, eller hva med en overraskende setting; hos tannlegen…

Ut/Bekledning – Hva med å ta på henne en helt annen stil, kle henne etter en kjent person hovedpersonen har sansen for, favoritten hennes på barne-tv fra han/hun var liten? Og tenk: Hvordan utfordrer du henne på riktig måte, innenfor, men kanskje litt på kanten av hennes grenser?

Alkohol – Vær måteholden med alkohol! Fokuser opplevelsen man har sammen. Anpass alkoholen, slik at hovedpersonen har en mest mulig hyggelig dag. Vi i Ølakademiet kan skrive under på at det fins mye god øl som ikke er høy på alkohol, men likevel god på smak. Progressivitet kan være stikkordet! Starte rolig, «mere for pengene»!

Næring – Hvordan skal man klare å holde ut hele dagen? Tenk gjennom dette, og se det sammen med tidsplanen. Matstopp og snacks underveis hjelper godt, også med tanke på alkoholen. -Drikk godt med vann underveis!

Aktiviteter – Hva vil hovedpersonen sette pris på? Ikke gjør noe du du tror hovedpersonen ikke ville likt, og ikke skjenk henne for å få dette utført. At hovedpersonen blir utfordret litt må være lov, men gjør dette med måte – spør deg selv om du hadde likt å måtte gjøre eller være med på noe du virkelig ikke hadde lyst til. Igjen; rådfør deg gjerne med de andre som kommer hvis du er usikker!

Utstyr/Dokumentasjon – Dette vil variere underveis, men jentene pleier være gode på dette. Som å være forberedt med en slags overlevelsespakke til alle; med vannflasker, litt snacks, papirlommetørklær osv. Ta gjerne bilder underveis. Typisk for jentene kan være minnebok, men hva er det for gutta? Ølkorker? Neida.

Pris – Alt har sin pris. Det er sympatisk og inkluderende og sjekke ut hva gruppa mener det er rom for å bruke. En akseptabel pris kan også føre til større deltagelse, som hovedpersonen nok vil sette mer pris på enn at hun fikk den dyreste middagen eksempelvis.

Så håper vi nå at du husker på det viktigste spørsmålet av dem alle, som vi mener bør være gjennomgangsmelodien i alle vurderinger: Hva ville hovedpersonen satt pris på? Har du den strofen med deg i hvert et spørsmål, så kan det ikke finnes en forlover som treffer bedre enn deg!

Til slutt skal vi skryte litt, og fortelle hva brudgommen på utdrikningslaget på lørdag konstaterte på spørsmålet «Hva er deres beste tips til utdrikningslag?» lakademiet!! Brudgommen sang det ut, og vi legger ikke skjul på at hyggelig tilbakemelding er stas! Se gjerne hva vi har å tilby, kanskje har vi noe å tilby deres utdrikningslag, velkommen til å sjekke våre alternativer for Utdrikningslag.

Personvern