Juleøltest 2014

Foto: Kjersti Veel Krauss

Ølakademiet har testet årets juleøl!

Ølakademiet AS har i en årrekke levert juleøl- og andre øl-tester eksklusivt for Dagbladet, men har i år valgt en ny tilnærming. Det gir din redaksjon tilgang til vår juleøltest.

 Torsdag 30. oktober presenteres årets juleøl for presse og fagfolk i den store juleølpremieren på Vulkan Arena. Her stiller 20 bryggerier med 70 sorter juleøl. Få dager senere er årets juleøl å finne i butikk og hos Vinmonopolet!

I samarbeid med frilansjournalist og -fotograf Kjersti Veel Krauss vil vi i tillegg til den tradisjonelle juleøltesten tilby et sett saker som passer for høytiden.

Våre utdannede kokker har skrevet spennende tradisjonelle juleoppskrifter laget med årets juleøl. I tillegg gir vi leserne gode tips til hva slags øl som bør parres med de ulike tradisjonelle julemiddagene; som ribbe, lutefisk, pinnekjøtt og mer.

Vi har også laget en sak om juleølets historie. Det er en morsom og lærerik artikkel om hvorfor nordmenn er så utrolig glad i sitt juleøl og vi tar leseren med helt tilbake til vikingtiden, Fimbulvintre og Gulatingsloven. Saken vil være fin å trykke sammen med en ti på topp liste over årets beste juleøl.

For mange vil det være en selvfølge å servere juleøl til julematen, men vet du egentlig hvor bra juleølet passer til julens syv slag eller til multedesserten? Vi tilbyr også en egen sak der leserne får en forståelig guide til hvordan velge juleøl til årets julekos.

Selvfølgelig vil vi kunne tilby dere den fulle og hele listen med alle resultatene. Det blir også en topp 20-liste og selvfølgelig en egen 5 på bunn.

Kjersti Veel Krauss er en uavhengig frilanser som til vanlig skriver for ulike magasiner og aviser som for eksempel Tara Smak, Kamille, Matmagasinet Nord, Maison Mat & vin, Dagsavisen med flere. Vi har valgt å knytte oss til en frilanser for å kunne stå fritt til å tilby testen til flere medier og for å få en journalistisk uavhengig stemme til tekstene utenom juleøltesten.

For å dekke utgiftene til frilanseren, ber vi om et lite honorar om dere ønsker å benytte dere av sakene og testresultatene.

Prisliste:

Full test med alle resultater og tilgang til produktbilder for alle øl
Kr. 7.000,

Topp 20 liste med tilgang til produktbilder
Kr. 3.000,-

Artikkel «Øl til syv slag» inkludert topp 20 liste
Kr. 5.000,-

Artikkel «Øl til julemat» inkludert topp 20 liste
Kr. 5.000,-

Artikkel «Norsk juleøltradisjon» inkludert topp 20 liste
Kr. 5.000,

Full tilgang til fri benyttelse av alle artikler, blider og testresultater
Kr. 12.000,-

Eventuelle spørsmål kan rettes til Kjersti Veel Krauss på

telefon 481 39 733
e-post kjerstiveel@gmail.com

For å melde din interesse for bruk av testen, vennligst bruk kontaktskjemaet nedenfor – så tar Kjersti Veel Krauss kontakt med dere.

Vennligst kontakt oss angående årets juleøltest

Personvern