Sommernyheter på polet 3. juli

Publisert i Blogg

150623_sommer

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Jørn Tore Persen Foto: Frode Henriksen

Nyhetsslipp Vinmonopolet – Sommeren er tid for godt øl

Det brygges mye øl rundt om i landet, og Norge opplever rekordvekst i antall bryggerier med hele 112 registrerte bryggerier. Interessen rundt øl som tørstedrikk og drikk til mat når stadig nye høyder og salgstallene peker i svært positiv retning. Noe av denne interessen gjenspeiles også i Vinmonopolets nyhetsslipp fredag 3. juli 2015.

Mangfold i bestillingsutvalget

Det største og mest spennende utvalget lanseres denne gangen i bestillingsutvalget. I slippet gjenspeiles sommeren, og blant 69 ulike ølmerker er det mange godbiter å velge fra innenfor kategoriene fruktøl, lambic, saison, pale ale og IPA. Er du mer på det mørke ølet som black IPA, porter og imperial stout, finnes det også noe godt for deg. I basisutvalget lanseres det 11 merker fra inn- og utland.

Verdt å merke seg

For deg som elsker spontangjæret øl finnes det mange godbiter i dette slippet, spesielt fra Belgia. Verdt å merke seg er det nye norske bryggeriet Eiker Ølfabrikk, som lanserer en saison og en melkestout. Det finnes også nye ølmerker fra flere norske bryggerier, herav: Amundsen, Kinn, Lervig, Lindheim, Little Brother, Nøgne Ø, Nøisom, og Ægir.

 

140325_apostroffEt godt tips kan være å velge ut noen øl i de forskjellige kategoriene og dele de med gode venner…

 

Øl skapt for og deles

Om du er nysgjerrig og ikke så innsatt i ølets verden, kan det også være spennende å ta turen til Vinmonopolet. Et godt tips kan være å velge ut noen øl i de forskjellige kategoriene og dele dem med gode venner. Deleøl er blitt et nytt begrep i Norge, der venner kommer sammen for å smake godt øl og dele kunnskapen seg i mellom, om hva ølet lukter og smaker.

 

Skål og god sommer!

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern