Sitron-og jordærsorbé for voksne

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter, Øl og anledninger


Tekst: Ølakademiet

Her serverer vi deg Ronja Veltens selvkomponerte oppskrift på deilig sorbé.

Dette trenger du:

1 kurv jordbær
250 g sukker
skallet fra 4 sitroner
saft av to sitroner
2 ss glykose (kan sløyfes eller erstattes med 2 ss rom eller vodka)

150508_jordbaer_sorbet141103_bildeskygge_800pxFoto: Frode Henriksen

Slik gjør du:

Skjær opp jordbær og fjern stilkene. Riv sitronskall. Putt dette i en kjele, og kok opp sammen med sukkeret og glykosen.

Sil bærblandingen og kjør denne blandingen i en iskremmaskin.

Merk at du ikke trenger iskremmaskin for å lage sorbé. Fryses sorbéen i fryser, er det viktig å røre i den ca. hvert 30 min for å hindre dannelse av iskrystaller.

Kokketips:
Etter et døgn i fryseren vil sorbéen kunne bli nokså hard, og det man helst ønsker er en myk sorbé. Det du derfor kan gjøre er at du legger sorbéen i en blender, og blander den igjen. Frys den deretter og nyt «smooth» sorbé resten av dagen.

Hvis du ønsker sorbéen servert på fransk vis, vóila:

Lag ei kule med sitron og jordbærsorbé, og bruk en dyp tallerken til å ha det oppi. Hell over ca. 1-2 dl med en lambic eller annet surøl/fruktøl. Pyntes med friske mynteblader. Bon appétit!

Se også flere oppskrifter eller andre aktualiteter rundt mat og drikke til 17.mai og fest.

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern