Sitron-og jordærsorbé for voksne

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter, Øl og anledninger


Tekst: Ølakademiet

Her serverer vi deg Ronja Veltens selvkomponerte oppskrift på deilig sorbé.

Dette trenger du:

1 kurv jordbær
250 g sukker
skallet fra 4 sitroner
saft av to sitroner
2 ss glykose (kan sløyfes eller erstattes med 2 ss rom eller vodka)

150508_jordbaer_sorbet141103_bildeskygge_800pxFoto: Frode Henriksen

Slik gjør du:

Skjær opp jordbær og fjern stilkene. Riv sitronskall. Putt dette i en kjele, og kok opp sammen med sukkeret og glykosen.

Sil bærblandingen og kjør denne blandingen i en iskremmaskin.

Merk at du ikke trenger iskremmaskin for å lage sorbé. Fryses sorbéen i fryser, er det viktig å røre i den ca. hvert 30 min for å hindre dannelse av iskrystaller.

Kokketips:
Etter et døgn i fryseren vil sorbéen kunne bli nokså hard, og det man helst ønsker er en myk sorbé. Det du derfor kan gjøre er at du legger sorbéen i en blender, og blander den igjen. Frys den deretter og nyt «smooth» sorbé resten av dagen.

Hvis du ønsker sorbéen servert på fransk vis, vóila:

Lag ei kule med sitron og jordbærsorbé, og bruk en dyp tallerken til å ha det oppi. Hell over ca. 1-2 dl med en lambic eller annet surøl/fruktøl. Pyntes med friske mynteblader. Bon appétit!

Se også flere oppskrifter eller andre aktualiteter rundt mat og drikke til 17.mai og fest.

Personvern