Sindre brygger for Brew by Numbers i London

Publisert i Blogg

Bbno ute

Atmosfæren utenfor åpent bryggeri.

150325_ikon_blogg

 

 


Tekst: Anne Moe Foto: Anne Moe

Hos Brew by Numbers i øl-glade London jobber og brygger en norsk student.  Hvordan havnet en sosiologi-student i slikt fortreffelig selskap?

Her kan du lese et lite intervju med nordnorske Sindre. Og hvis du er i Oslo i dag har du mulighet til å smake øl fra Brew by numbers på krankupp på BD57 i Oslo. Kommer du?

Krankupp

Brew by Numbers har hatt flere såkalte tap takeovers eller krankupp det siste halvåret her til lands. Vi var innom da bryggerne gjestet Apollon i Bergen samme uke som de dessuten stilte på Bergen International Beer Festival i februar. Her fortalte gründerne Dave og Tom om sin bryggefilosofi, og de ulike øl de hadde med på tapp. Slike arrangement er kjekt å få med seg for å lære mer om øl, og ikke minst smake nytt og godt øl.

Vi anbefaler å ta turen på BD57 i dag, hvor Brew by Numbers holder smaking, samt at flere av kranene tapper deres øl i dag. Du kan dessuten møte Tom på dagens krankupp.

Kanskje får du også smakt en god stout fra London? Undertegnede husker en god stout fra smakingen på Apollon i Bergen. Stouten var på bare 6 %, men hadde god fylde til å være så alkoholsvak. Kanskje du finner den på torsdagens krankupp?

I dag er det også krankupp på Schouskjelleren med Thornbridge, så ta gjerne turen dit også. Hit kommer bryggerne James og Joel, og de har med seg godbiter man tidligere ikke har fått smakt i Norge sies det.

Løp og smak!

Reis på Åpen bryggeripub i London!

Om du ikke har anledning til å få med krankuppet, er det virkelig å anbefale å ta turen under toglinja til åpen bryggeripub hos Brew by Numbers. God stemning, løs og ledig atmosfære, og mest av alt; mye god øl!

Vi var så heldig å være innom både denne og The Kernel Brewery sin åpne ølshop i vinter. Sammenlignet med The Kernel har Brew by numbers en nokså uskyldig og enkel ølbutikk hvor man hovedsakelig kjøper øl for å medbringe.

Hos Brew by numbers kan man i motsetning sette seg ned og nyte godsakene i selskap med andre øl-fantaster, og man kan også ta med hjem. Her sitter folk ute som inne, koser seg. Så skal du ha en god session så går du hit! Men selvsagt ikke uten å ha gjort hjemmeleksa, passet på The Kernels tidlige stengetid og sikret deg noen esker Kernel-snask først!

Begge deler kan virkelig anbefales, i den rekkefølge du måtte ønske… Flere øl-tips gjeldende London finner du her.

Intervju med ølbrygger Sindre

Så tilbake til intervjuet med Sindre Ailo Holmen, og hvordan han havnet bak bryggekjelene i London.

Du studerer egentlig – hvordan kom du deg fram til denne bryggejobben?

Jeg flyttet til London i 2013 for å studere Sociology på Middlesex University, og jeg fullfører bacheloren nå i mai. Da jeg flyttet til London var jeg allerede litt interessert i craft beer – takk til vinmonopolet som hadde et nogenlunde godt utvalg i bydga jeg kommer fra! Sindre BBNO

Da jeg flyttet til London utvidet utvalget mitt betraktelig. Jeg hadde kommet inn i craft beer verden som en stor BrewDog-fan, og jeg dro ofte ut på BrewDog-barer og handlet eksklusivt alt ølet mitt fra Bottledog, flaskebutikken til BrewDog i Kings Cross.

Andre året mitt i London startet økonomien i Norge å endre seg, og jeg behøvde en jobb på grunn av kronekursen. Jeg søkte meg da inn i alle BrewDog-barene i London, og fikk meg jobb i BrewDog Shepherds Bush.

Der jobbet jeg først som kokk, men gjorde det klart at jeg var mest interessert i å komme meg bak baren, og lære mer om øl.

Dette fikk jeg muligheten til, og over 4 måneder fikk jeg kurs i ølsmaking, ølparing med mat, og til og med betalte de Cicerone Certified Beer Server-kurset til meg.

Deretter skulle Shepherds Bush-baren gjøre en one off collab med Weird Beard, og jeg fikk lov til å prøve meg som brygger. Noe som ga mersmak. (Vi laget Safeword, Chokeberries IPA.) Jeg ville da komme meg inn i et bryggeri istedet, og jeg var heldig nok til å kjenne noen som jobbet da i Brew By Numbers. Jeg ble referert og fikk meg en deltidsjobb.

-And here I am! Jeg har jobbet der nå i rundt om 9 mnd.

Og nå har du tenkt å fortsette å brygge etter du har avsluttet bacheloren – kan du fortelle noe rundt det – og hvordan dine framtidsplaner eventuelt blir påvirket av det?

Jobben i Brew By Numbers er en fantastisk mulighet for å lære enda mer om øl og spesielt ølbrygging, noe som har blitt et mål for meg å jobbe som på heltid.

Etter bacheloren min er fullført planlegger jeg å holde meg på fulltid i Brew By Numbers så lenge som jeg kan lære fra dette, og så se om jeg kanskje kan komme tilbake til Norge for å enten jobbe i et bryggeri eller kanskje starte mitt eget. Men det er et stykke inn i fremtiden.

Hva er det med ølbrygging som er så spennende – hva trekker opp interessen din?

Det å være «hands on» på produktet og følge det fra start til slutt er veldig givende. Det blir nesten som barnet ditt, og du får et forhold til produktet.

Det kreative bak det er også et stort pluss, det er blanke ark du begynner meg, en idé kommer, tentativ oppskrift, og helt til en øl stående på flaske i barer og butikker. Det er en flott prosess!

Annet du kan nevne som kan være interessant å høre om?

I vinter gjorde vi to collabs i Norge med 7 Fjell, Voss Bryggeri og Lervig! Så vi får se om vi sniker oss inn på det norske markedet sakte men sikkert.

Vi slapp også vår første Double IPA i mars på Craft Beer Rising. Jeg jobbet på eventen på fredagen, og folk strømmet til boothen vår for å få en smak av den. Citra, Mosaic, Simcoe humle har gjort den til en skikkelig tropical juice. Skikkelig lettdrikkelig for en øl på 9.2%.

Ellers så slipper vi en del ny og interessant øl snart, for ikke å glemme de vi nylig allerede har sluppet. Gose og Session IPA – Citra, og denne hadde klatret og blitt den Sessionen med høyest rating i UK per mars!

Noe sier oss at vi får høre mer fra Sindre i framtida. Vi ønsker han lykke til på ferden!

Les mer om bryggerier og ølbrygging her.

Hvis du vi lære deg å brygge øl, kan du lese mer om ølbryggerkurs her.

Personvern