Ronjas høstgryte med konjakk

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter

150923_hostgryte141103_bildeskygge_800px

150326_ikon_artikkel


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Høst er tida for å nyte av alt man kan høste fra hage og skog. Vi er nå så heldige og kan nyte de råvarene som nå er på sitt absolutt ferskeste og beste. Hos Ølakademiet byr vi deg herved på oppskriften på vår deilige høstgryte som Ronja har laget. Den har dessuten tidligere vært et av innslagene i sesongmenyen på våre Øl-og matkurs.

Høstgryte

Beregnet til 4 personer

Dette trenger du:

250 g reinsdyrskav (elg kan også brukes)

1 pakke Jacobsens utvalgte urtepølser

150 g bacon

300g ytrefilet eller annet storfekjøtt

300g sopp, valgfri

2 stk løk

5 stk einebær

2 stk laubærblad

1 flaske med belgisk brun (0,33l)

2,5dl creme fraiche

1 dl matfløte

2 ss konjakk (kan sløyfes)

2 ss smør

2 kvister med timian eller rosmarin, evt 1-2 ts tørket

2 skriver brunost

2 ss tyttebær

2 ss solbærsaft

2 dl kraft, vilt eller storfekraft (Demi glacé)

Salt og pepper

Maizena etter behov for for jevning.

 

Framgangsmåte:

  1. Kutt kjøttet og løken i terninger.
  2. Stek alt kjøttet og løken i en stor gryte i smøret til løken er blank og kjøttet har fått en brun skorpe.
  3. Tilsett så ferdig kuttet sopp og stek videre. Tilsett urter og sett til siden.
  4. Ta fram en ny kjele. Tilsett all væske i denne kjelen, inkludert tyttebær og brunost. Rør dette sammen og kok opp.
  5. Etter oppkok tilsetter du Creme fraichen, og deretter sper du med maizena dersom dette er nødvendig.
  6. Hell ”sausen” over kjøttet i den første kjelen, og bland dette godt sammen. Gi det et oppkok, så er det klart for servering.
  7. Serveres med ovnsbakte grønnsaker eller potetmos, samt tyttebær.

NB! Bruker du Maizena er det veldig viktig at det koker opp, det er først da melet tykner og mister sin smak.

Du finner flere av våre oppskrifter her. Forsyn deg!

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern