Partner restauranter

Når du bestiller en ølsmaking for gruppe gjennom oss – tar vi gjerne på oss jobben med å bestille bord på en av restaurantene vi samarbeider med også! Vi ha valgt våre partnere nøye slik at dere alltid skal få den best mulige totalopplevelsen. Enkelt for deg!

 

1611-tekst Ølakademiet | 1611-foto Frode Henriksen/Ølakademiet/Restaurantene

 1610-knapp-nyhetsbrev

Snarvei til by → Oslo | Trondheim | Bergen

Bygger fellesskap

Et kurs på Ølakademiet er underholdning, faglig og bygger broer. Varm humor danner grunnmuren rundt det faglige innholdet om øl, og mange melder tilbake at de i etterkant opplever at ansatte lager egne grupper i etterkant av et kurs – være seg øl og mat grupper, bryggelag eller ølsmakingsklubber.

Vi har et godt samarbeid med noen gode restauranter i Oslo, Trondheim og Bergen. Når du bestiller en ølsmaking gjennom oss – tar vi gjerne jobben med å reservere bord på en av disse restaurantene. Enklere for deg, og dere får tidspunktet på restauranten til å passe med tidspunktet for ølsmakingen – helt uten merarbeid! Les mer om ølsmaking her.

 

Restauranter – Oslo

Annen by →  Trondheim | Bergen

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-150

Südøst Asian Crossover sentralt på Løkka serverer asiatisk crossover; dette betyr at man krysser asiatisk mat med andre matkulturer for å danne noe nytt og spennende. I deres tilfelle vil det ofte være skandinaviske og europeiske retter med asiatisk preg og råvarer eller vica versa …

Mer informasjon

Stemningsbilde | Foto: Südøst

… Dette skal gjelde for så vel maten som drikken, servicen, personalet og interiøret.

Südøst skal være en restaurant – på Grünerløkka – for Grünerløkka, og ligger kun få minutters gange fra Ølakademiet …

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Grupperstørrelse 10-150*

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A (*mindre enn 54 pers.)

Südøst: Trondheimsveien 5, 0560 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-20

Bacchus Spiseri og Vinhus er et spisested med sans for naturlige råvarer, både når det gjelder mat og drikke. De bruker norske råvarer så langt det er mulig, handler gjerne rett fra bonden, og har et rikholdig ølkart hvor de konsentrerer seg om øl fra Norge …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Foto: Bacchus

Bacchus Spiseri og Vinhus ligger midt i der alt skjer, på Kirkeristen ved Domkirken. Uttrykket Kirkeristen har sin bakgrunn i to rister som fra tidlig på 1700 gikk gjennom muren og inn på kirkegården som skulle hindre at dyr kom inn. På Bacchus serverer kjøkkensjefene Jon Marius Sletten og Tommi Bjørnsen moderne nordisk mat, med rustikk eleganse og et ønske om at de skal være en folkelig og jordnær nabolags-bistro …

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-20

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

Bacchus: Dronningens gate 27, 0154 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-38

Den Glade Gris er en gastropub med rustikk og personlig atmosfære. Her legges til rette for en uformell kveld med ærlige, ekte råvarer og øl i fokus. Den Glade Gris er en favoritt blant TripAdvisors brukere, og kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking hos oss …

Mer informasjon

Svineknoke | Foto: Den Glade Gris

Den Glade Gris er en gastropub med rustikt, hyggelig og personlig atmosfære. En middag på Den Glade Gris legger til rette for en uformell kveld med ærlige, ekte råvarer og øl i fokus. Restauranten ligger i Olavs Gate 33, rett under Radisson-hotellet på Holbergsplass. Dette er en 20 minutters hyggelig gåtur fra Grünerløkka, eller om man vil reise kollektivt; trikk nr. 11 fra dør til dør.

Kvelden starter som seg hør og bør hos Ølakademiet hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-38

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

Den Glade Gris: St. Olavs gate 33, 0166 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-38

PILA er en ny samarbeidspartner av Ølakademiet og stedet er en nordisk bistro med rustikt og hyggelig atmosfære. En middag på PILA legger til rette for en uformell aften med ærlige, ekte råvarer og øl i fokus …

Mer informasjon

Stemningsbilde | Foto: Frode Henriksen

PILA har høstet mange gode omtaler den siste tiden og ligger flott plassert i underetasjen på DOGA ved Akerselva i Østre Elvebakke 7, kun få minutters gange fra Ølakademiets ølkjeller.På PILA serveres det både a la carte og 3- eller 4-retters meny.

Kvelden starter som seg hør og bør hos Ølakademiet hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-38

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

PILA: Østre Elvebakke 7, 0182 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-150

Rett ved Løvebakken og Stortinget ligger Café Christiania, hvor et ærverdig lokale er innrammingen til en stor samling snurrepiperier, ærlig mat og lun stemning. Her finner ett av få ølbord i Norge; et bord med egen tappelinje …

Mer informasjon

Stemningsbilde | Foto: Café Christiania

De har også takterasse med 80 sitteplasser og chambre séparée med plass til 70. Dette gjør stedet svært godt egnet til større julebord, sommerfester og kick off-er. Menyen er nordisk, rustikk og basert på ærlige råvarer.

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Grupperstørrelse 10-150*

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A (*mindre enn 54 pers.)

Café Christiania: Nedre Vollegate 19, 0158 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 

For ELDHUSET er det å elske mat med lange tradisjoner fra sørstatene i USA som Louisiana, Kentucky, Missisippi eller Tennessee og samtidig stortrives i en god norsk skjenkestue som byr på masse godt drikke ingen motsetning …

Mer informasjon

At sideorders som grillet Mais, Coleslaw og Søtpotet gir en riktig sammensatt smaksopplevelse vet de godt, samtidig som de elsker muligheten til å anbefale en IPA av ypperste kvalitet fra skjenkestuen til måltidet.

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-30

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

ELDHUSET: Olaf Ryes plass 9, 0552 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe  

Hver høst setter Hopyard sammen en meny med julepreg basert på Mathallens råvarer. Nye vrier på tradisjonsrike retter og utstrakt bruk av øl i rettene er kjennetegnene. Passer for små grupper som ønsker å oppleve den gode stemningen på Mathallen i Oslo …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde, ølkokt spareribs | Foto: Frode Henriksen

Sentralt i pulserende Mathallen ligger ølstedet Hopyard. Her kan små grupper få en skjermet krok der det serveres en juleinspirert meny hvor bruk av øl i maten og råvarer fra Mathallens butikker står i fokus.

141202_new_quotemark På Hopyard har vi fokus på håndverksøl, og har stor lidenskap og kunnskap om det som skjenkes i glasset, enten man har lyst på søtt, surt, bittert, kraftig eller elegant øl …

Kvelden starter som seg hør og bør hos Ølakademiet hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Den juleinspirerte menyen vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-16

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

Hopyard: Mathallen, Vulkan

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-150

Aker Brygge har rustet opp området og gjenstår igjen som en perle med måkeskrik og sjøluft. Hos Louise Restaurant & Bar serveres dere ekte matglede fra noen av Norges beste produsenter – nøye kvalitetssjekket av Louise før hver sesong …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Foto: Louise Restaurant & Bar

Etter å ha blitt ansett som en turistfelle i mange år har Aker Brygge de siste årene jobbet målrettet for å løfte området. Dette har de klart, og byens befolkning har igjen funnet veien tilbake til måkeskrik, yrende folkeliv og sjølukt. Louise Restaurant ligger i dag svært høyt ratet på Trip Advisor, og det er ikke uten grunn. På Louise serveres ekte matglede fra noen av Norges beste produsenter – nøye kvalitetssjekket før hver sesong.

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-150*

Kurssted: Restauranten

Louise Restaurant & Bar: Stranden 3, 0250 Oslo

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Restauranter – Trondheim

Annen by →  Oslo | Bergen

1701-dekor-restaurant-1 1701-troll-enkel 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-80

Hos Troll Restaurant tar kjøkkensjef Lars Laurentius Paulsen med stab for seg norske mattradisjoner på en ny måte. Du vil oppleve spennende smaker, godt håndverk og høy kvalitet, både når det kommer til råvarer og utførelse. Fokuset er norske kortreiste og ferske råvarer …

Mer informasjon

Ølsmakinger

Illustrasjonsbilde, stemning | Foto: Frode Henriksen

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige tips om alt fra serveringstemperatur til valg av glass. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

141202_new_quotemark Troll serverer deg norsk mat på en fandenivoldsk måte! Den som gir stakkaren tørt brød, skal sjølv få lide svolt og nød.

Valg i mellom 3 eller 5-retters meny etter sesong.

Grupperstørrelse 10-80

Kurssted: Bror, Olav Tryggvasons gate 29

Troll: Fosenkaia 4A, 7010 Trondheim

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 

Kalas & Canasta, eller Kalas som stedet vanligvis kalles har sin helt spesielle sjarm med fokus på det unike innenfor smak, drikke og folkene som jobber her. På Kalas er råvarevalgene viktige, den ærlige smaken og det kreative kombinert med det enkle …

Mer informasjon

Stemning på Bakklandet | Foto: Kalas & Canasta

På Kalas er råvarevalgene viktige, den ærlige smaken og det kreative kombinert med det enkle. Gode råvarer skal ikke tulles med; lam skal smake lam og gulrot skal smake gulrot. Stikkord som dyrevelferd, kreativitet, smak og økologi er ord som beskriver deres matfilosofi.

141202_new_quotemark Dyr som går fritt og som får naturlig fôr smaker rett og slett bedre, og ikke minst synes vi at hele dyret skal brukes opp når man først slakter det.

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Valg i mellom 3 eller 5-retters meny etter sesong.

Grupperstørrelse 10-50

Kurssted: Antikvariatet

Kalas & Canasta: Nedre Bakklandet 5, 7014 Trondheim

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 

Jossa Mat og Drikke står hverdagsmat sentralt, basert på tradisjon og moderne matlagingsteknikker. Selv når turen går til det store utland, jobbes det med lokale råvarer, produkter og små leverandører. Alltid av høy kvalitet, der smak har høy prioritet …

Mer informasjon

Ølsmakinger

Illustrasjonsbilde, stemning | Foto: Frode Henriksen

Josefine «Jossa» Halvorsen var en matglad og reisevant kvinne som bodde på Credoveita på begynnelsen av 1900-tallet. Trondheim sto hennes hjerte nær, selv om hun hadde en umettelig trang til å utforske verden. Historien om Jossa og hennes reiselyst danner restaurantens grunntanke om å være både raus og ujålete, mens menyen med jevne mellomrom skal ut og «reise».

141202_new_quotemark Food tastes best when it’s allowed to be itself.

– Jossa from Credoveita.

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Valg i mellom 3 eller 5-retters meny etter sesong.

Grupperstørrelse 10-70

Kurssted: Bror, Olav Tryggvasons gate 29

Jossa Mat og Drikke: Ørjaveita 4, 7010 Trondheim

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Restauranter – Bergen

Annen by →  Oslo | Trondheim

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-logo-marg-og-bein-enkel 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-30

Marg & Bein har alt som trengs for å oppnå det aller viktigste; den gode, uanstrengte atmosfæren som gir helhet til besøket. Her settes smakfulle rammer for møte mellom mennesker. Marg & Bein er en av de høyest rangerte restaurantene på TripAdvisor i Bergen …

Mer informasjon

Stemningsbilde | Foto: Marg & Bein

Marg og Bein har alt som trengs for å oppnå det aller viktigste; den gode, uanstrengte atmosfæren som gir helhet til besøket. Her settes smakfulle rammer for møte mellom mennesker. Maten som serveres er ekte, autentisk og lidenskapelig tilberedt. Rustikke retter som tar utgangspunkt i tradisjonelle oppskrifter, men med en moderne og profesjonell tilnærming.

141202_new_quotemark På Marg & Bein, som navnet tilsier, setter vi søkelyset på forsømte deler av dyret som vi alle liker å spise. Det er mer på et dyr enn en god filet …

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

3 eller 5 retters meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-30

Kurssted: Baran, Sigurds gate 21 (*20+ Bryggeriet, Zachariasbryggen – Torget 2)

Marg & Bein: Fosswinckels gate 18, 5007 Bergen

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-30

Norsk tapas-restaurant som har gleden av å by på en matopplevelse utenom det vanlige i en avslappet og uhøytidelig atmosfære med god drikke. Bare Vestland har fokus på lokale, økologiske råvarer av høy kvalitet og er ansett som en av byens beste restauranter …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Foto: Bare Vestland

Norsk tapas-restaurant som har gleden av å by på en matopplevelse utenom det vanlige i en avslappet og uhøytidelig atmosfære med god drikke.

Bare Vestland har fokus på lokale, økologiske råvarer av høy kvalitet, servert i form av en «vestlandstapas».

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

4 eller 6 retters delemeny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-30

Kurssted: Baran, Sigurds gate 21 (*20+ Bryggeriet, Zachariasbryggen – Torget 2)

Bare Vestland: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-bryggeriet-logo-enkel 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-30

Opplev Bryggeriet Restaurant & Brygghus med nydelig utsikt mot Mathallen, Vågen og Torget i Bergen. Her gjenskapes tradisjon i bybildets historie med germansk meny og ølbrygging. Ølet produseres lokalt, brukes i maten, og fokuset er selvfølgelig kortreist mat & drikke …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Foto: Bryggeriet

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

3 retters meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-30

Kurssted: På restauranten

Bryggeriet: Zachariasbryggen, Torget 2, 5014 Bergen

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-dekor-restaurant-1 1701-mingel-gastrobar-logo 1701-dekor-restaurant-2

1608-kart-gruppe 1701-sesong-helear 1701-gruppe-10-40

Mingel Gastrobar er en moderne uformell bar & restaurant med fokus på gode opplevelser i lune og innbydende omgivelser. Konseptet er bygget opp rundt «sharing» med Mingleretter og et godt variert tilbud av både vin, håndverksøl og spennende cocktails …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Foto: Mingel Gastrobar

Mingel Gastrobar er en moderne uformell bar & restaurant med fokus på gode opplevelser i lune og innbydende omgivelser. Konseptet er bygget opp rundt «sharing» med mingle-retter og et godt variert tilbud av både vin, håndverksøl og spennende cocktails. Mingel passer perfekt i både forretningssammenheng og de fleste former for festlige lag og selskap. Det er mulig å leie hele lokalet.

Kvelden starter som seg hør og bør med en ølsmaking med Ølakademiet, hvor dere blir bedre kjent med ølets verden gjennom et ølkurs med humor, historie og nyttige øltips om alt fra serveringstemperatur til glassvalg. Lær om hvor søt- og bitterhet skapes og bli kjent med noen av ølets utallige aromaer.

Meny etter sesong vedlegges i tilbud.

Grupperstørrelse 10-40

Kurssted: På restauranten

Mingel Gastrobar: Bjørnsons gate 5, 5059 Bergen

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

 

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern