Potet og purreløksuppe med Blonde ale

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter

150326_ikon_artikkel


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Potet og purreløkssuppe

Beregnet til 4 personer

Dette trenger du:

1 kg poteter

3 stk purreløk

3 stk gul løk

2,5 dl matfløte

1 dl melk

2 dl blonde ale

1 ss smør

1 dl kyllingkraft (demiglace) kan erstattes med 2 terninger kyllingbuljong)

400 g røykelaks eller sprøtt bacon

1 ts trøffelolje før servering (kan sløyfes)

Framgangsmåte:

  1. Skrell potetene.
  2. Vask purreløken og fjern de ytterste, grønne delene av grønnsaken.
  3. Kutt potet, purreløk og gul løk i grove biter.
  4. Fres dette sammen med smør i en panne til løken blir blank.
  5. Hell så over øl, fløte, kraft og melk, og la det småputre til potetene er møre.
  6. Når potene og løken er møre, mos dem med en stavmikser.
  7. Smak til med salt, trøffelolje og pepper. Serveres med røyket laks i terninger.

NB! Har du for lite væske i suppen din, kan potetene få en limete konsistens når du bruker stavmikser. Ikke overdriv bruken av stavmikser i denne suppen, og hell istedet på litt mer øl for å være på den sikre siden.

For flere oppskrifter, se her. Vel bekomme!

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern