Oppskrift: Tilslørte multepiker

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter

Tilslørte multepiker

 Ølakademiet |  Illustrasjonsbilde: Luis Herreros


Lyst på en deilig dessert nå i førjulstiden, eller kanskje dette blir kveldens høydepunkt på selveste julaften?

Marinerte multer:

400 gr multer
2 dl hveteøl
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 ts kanel

  • Kok opp ølet med sukker, vanilje og kanel. Om du ønsker mer krydder i smaken, så passer det også fint med nellik og allehånde.
  • La væske avkjøle seg litt.
  • Hell over de rensede multebærene.
  • La det ligge over natten.

Sukkerbrød:

5 egg
150 gr sukker
170 gr hvetemel
1 dl ingefærøl
1 ts bakepulver
2 ts potetmel

  • Visp egg og sukker luftig.
  • Sikt mel, bakepulver og potetmel, vend forsiktig inn.
  • Vend inn ingefærølet.
  • Spre smeten ut over et bakepapir og stek på 175 grader i 12-15 minutter.

Krem:

3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

  • Pisk kremfløten lett, til den akkurat ikke er flytende lengre.
  • Sil multene og legg det i bunnen av en tallerken, kutt en bit av sukkerbrødet og legg over. Legg over en god klatt med lettpisket krem. Strø gjerne litt hakkede nøtter og sjokolade over.

Enkelt, greit og godt.

Om du ønsker en øl ved siden av denne desserten anbefaler vi:

  • Frydenlund Bokkøl
  • 7 Fjell Miss Sophie Blond Christmas Ale

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern