Ølkokte pærer til middag eller dessert

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter, Øl og anledninger, Øl og mat, Tips og råd

Ølkokte pærer kan være nydelig som tilbehør, eller kan like fullt være sentrum for desserten. Du bestemmer!

Saftige ølkokte pærer.

Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Dette trenger du:

4 personer

4 pærer

1,5 dl sukker

1dl tyttebærsyltetøy

1 flaske med Balder Harald Hårfagre (du kan fritt velge mellom et bringebær- eller kirsebærøl)

1 kanelstang

1 stk stjerneanis

2 stk nellikspiker

Skall og saft fra 1 sitron

 

Slik gjør du:

Putt alle ingrediensene unntatt pærene i en gryte. Kok opp.

Skrell pærene og bruk en eplekjernefjerner til å fjerne kjernen i pærene. La stilken på toppen sitte på. Dette ser veldig fint ut ved servering senere!

Skjær av den nederste delen av pæren slik at den kan stå på bunnen uten å velte.

Når ingrediensene har kokt opp setter du ned temperaturen på kokeplatene og legger pærene oppi gryta. La dem trekke i 20 minutter.

Etter 20 minutter kjenner du på pærene. Hvis pærene er møre er de klare for servering.

Dersom det er litt større pærer vil trekketiden være noe lengre.

Pærene smaker best når de er lune/varme.

Tips:

Sausen pærene har trukket i er kjempegod. Du kan gjerne servere denne ved siden av eller redusere den og tilsette kraft dersom du ønsker en god saus til andebryst eller svin.

Dette kan du bruke pærene til:

Dessert: Ølkokte pærer med maskarponekrem, nøtter og bringebær.

Hovedrett: Andebryst med ølkokte pærer og jordskokkpuré.

Ølkokte pærer passer ellers også godt til kylling, vilt og svin.

Se flere oppskrifter med øl brukt i mat.

Kom på Øl&matkurs hos oss og lær om de spennende kombinasjonene!

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern