Ølakademiets brutale marinade

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter, Øl og mat

150326_ikon_artikkel


Tekst: Ølakademiet
Foto: Frode Henriksen

NRK hadde tidligere i vår en artikkel om hvordan bruk av øl til grilling gir mindre helserisiko, og som lovet skulle vi gi dere en oppskrift på marinade med øl.

140626_summer141103_bildeskygge_800px

Dette er en sommerlig marinade som passer svært godt til f.eks svin, kylling eller annet lyst kjøtt. Dette er en marinade vi vil kalle en «brutal» marinade – dvs at den inneholder mye frukt som hjelper til å bryte ned de seige delene av kjøttet, og dessuten gir den en frisk og sommerlig smak. Ølet i marinaden hjelper med å fremmheve krydderiene og gir en dypere fylde i smaken.

Du trenger:

  • Revet skall av én appelsin
  • 0,5 dl lake fra hermetisk ananas
  • Saften fra 3 appelsiner
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 knust stjerneanis
  • 3 dl belgisk blonde
  • ½ finhakket chilli
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts koriander
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

Bland alle igredienser i en bolle. Legg i kjøttet og klem marinaden godt inn og la det hvile, gjerne fra morgenen til det er grilltid. Har du dårligere tid kan du tilsette mer salt i marinaden som vil gi hurtigere inntregning i kjøttet – og ølet i marinaden gjør at det godt tåles å bruke mer salt enn oppskriften tilsier. Husk å temperere kjøttet før grilling!

Bon apétit!

 

Share

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern