Øl til 17. mai-maten!

Publisert i Alle artikler, Øl og anledninger, Øl og mat


Tekst: Ølakademiet

Hva skal du spise på 17. mai? Er du så heldig å være bedt bort på 17. mai-frokost, eller skal du være vert eller vertinne for middagen i år? Som gjest er du kanskje mer avslappet rundt det å finne fram ditt bidrag til festen, som kanskje er ei flaske med noe godt. For deg som skal besørge mat, det være seg frokost eller middag, så skal det litt mer planlegging til. Uansett hva du måtte kjenne deg igjen i, så kan vi hjelpe deg på veien. I fjor til 17. mai skrev Ølakademiet om det å gi surøl en sjanse som et fullverdig alternativ til champagne.

Vi synes det var så godt beskrevet i fjorårets artikkel, at vi anbefaler den som utgangspunkt, mens vi i denne artikkelen har byttet ut en del av ølslagene fra i fjor for å gi deg flere alternativer:

Apéritif:

Se vår anbefalinger over 10 boblende tips til «Champagneøl».

Hvis du ikke ønsker surøl/fruktøl, prøv: Mack Kristall Weissbier, Austmann Utpå, Kinn Jubileum

Sjokolade:

Einstök Icelandic Toasted Porter, Austmann Northumberland Brown Ale, Haandbryggeriet London Porter

Pølser:

Fløin IPA – 7Fjell, Nøgne Ø Pale Ale, St. Hallvards Bikkje-Lisa Brown Ale

Oster:

Brie: Ægir Hrist og Mist Hefeweizen, Ego Brygghus Wheatade

Camembert: Ægir Mai Helles Bock, Kinn Kveldsbris, Færder Belgisk Gyllen

Chèvre: Lindheim Farmhouse Saison, Haandbryggeriet Haandbakk

Blåmuggost: Kinn Bryggeri Pryl, Nøgne Ø Cassis Tripel, Frydenlund Bayer

Manchego – Nøgne Ø Tiger Triple, Cervisiam Enough to make a mango sour

Spekemat:

Urquell Pilsner, Wettre 1392 Lager

Laks og fet fisk:

St. Stefanus Blonde og Eiker Saison

Asparges:

Haandbryggeriet Ardenna Blond, Nøgne Ø Wit

Frukt:

Rosa Kinn, Nøgne Ø Kriek of Telemark

Is og kaker:

Frydenlund Bokkøl, Haandbryggeriet Dark Force, Nøgne Ø Imperial Stout, Liefmans Fruitesse

Håper du finner noe du får lyst til å prøve ut, og kanskje kan du ha din egen lille ølsmaking hjemme på verandaen, i hagen eller hvor du måtte velge å ha din 17. mai-feiring. Vi kan også anbefale å teste ut en ny dessert badet i sprudlende øl. Ja, du leste riktig! Ronja her på huset har laget det som kan bli din dessert-hit på 17.mai; en meget god sorbé i «champagneøl»! Det spørs om du rekker å reise på kurs innenfor øl&mat, øl&sjokolade eller ost&øl hos oss før 17. mai, men du kan jo prøve på egenhånd?

Ha en fin 17. mai-feiring!

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern