Øl og matkurs – nå med fast sesongmeny!

Publisert i Alle artikler, Om våre kurs

Høstmeny

150326_ikon_artikkel

 


Tekst: Anne Moe Foto: Frode Henriksen

 

Øl og matkurs – Nytt på våre sesongbaserte kurs!

Fra denne høsten lanserer vi fast meny på våre øl-og matkurs. Disse er nøye planlagt og sammensatt av vår kokk Ronja Velten. Selvsagt vil disse følge sesongens beste råvarer, og den øl som vi tror gir best mulig smaksbilde for deg som gjest! Velkommen til deilig mat og lærerikt kurs hos oss!

Det første kurset med fast meny var onsdag denne uken, og vårt ubeskjedne inntrykk var at gjestene koste seg veldig med maten og kurset. Det som er nytt på våre nye kurs er at vi kommer til å ha faste menyer etter sesong, og du vil derfor se hva du kan forvente av spennende smaker på kurset du skal på.

Her kan du se menyen gjestene på onsdag fikk servert, vi er ikke overrasket om du får vann i munnen og melder deg på neste kurs…

Høstmenyen, 5 ulike retter vi smaker på:

  1. Potet og purreløksuppe smaksatt med hveteøl og trøffelolje. Serveres med crostini og røyket laks.
  2. Lett-gravet torsk med balsamico-blansjerte Cherrytomater. Torsken er gravet i øl, dill og akevitt.
  3. Høstgryte som inneholder bacon, pølse, reinsdyr, entrecote og rotgrønnsaker. Kokt i masse øl og kjærlighet. Serveres med ovnsbakt søtpotet.
  4. Lakrispannacotta med ølmarinerte bær og karamelliserte  valnøtter.
  5. Blåmandag på flatbrød (blåshimmelost fra Den blinde ku) med dagens kompott

Alle rettene er laget med øl, og det serveres som du allerede nå vet; øl ved siden av. Det er du som skal smake på hva komponisjonene gir deg, og hva du liker best.


141202_new_quotemark Det er det som er så gøy på slike kurs, folk blir overraska, lærer noe nytt, og selvsagt vil de teste hjemme! Det får de mulighet til, de får jo tilgang på oppskriftene og såklart hvilken øl de smakte på…

-Jørn Tore Persen-


Det er altså litt av et Øl og matkurs vi byr på, vi er ubeskjedne igjen. Gjestene våre blir guidet gjennom disse 5 ulike smaksopplevelsene, mens vi tester ulike ølstiler til disse. Og det blir ikke alltid som man skulle tro. Den ølen du smakte på først og likte, er kanskje ikke den du etter å ha smakt maten sammen med den synes passet best i kombinasjon!

Du lærer mens du smaker. Kurset blir litt som å gå ut å spise mange ulike retter og kose seg, men man får kunnskap, ølhistorie og en behagelig underholdende atmosfære i tillegg! Det hele i dunkle og lune kjellerlokaler midt på Grünerløkka.

Nå er det altså høst vi har på menyen, men nærmere jul bytter vi til julemeny, og videre utover byr vi på sesongbasert julemeny, vintermeny, vårmeny og sommermeny. Kanskje dukker det også opp en spennende variant etter høytidene også? Det vil komme mer informasjon om disse menyene ettersom de ulike sesongene står for døren. Les mer her om kurset, og her kan du også melde deg på…

En større reportasje fra kurset kommer senere!

Oppskriftene til flere av rettene vil publiseres utover høsten, og vi byr også på flere oppskrifter her. Vi har nettopp lagt ut oppskriften på ei spesiell blåbærkake, som eksempelvis ble servert igår, som del av det vårt månedlige Øl og sjokoladekurs.

 

Velkommen på kurs!

13 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern