Øl og mat

Publisert i Alle artikler, Øl og mat

Øl og mat har lange tradisjoner og vi bruker øl som både tørstedrikk og drikke til maten. Øl i mat egner seg også veldig godt, da øl ikke innholder tanniner og syre.

Om man skal ut å spise og velger øl som drikke til mat er det ikke alltid like lett eller naturlig å velge av de forskjellige typer øl fra menyen. Øl er dessverre undervurdert til mat og mangel på kunnskap om ølets variasjoner kan være noe av årsaken. I tillegg kan det være få valgmuligheter på menyen. Det finnes utrolig mange ølvarianter, noe de fleste ikke er klar over. Derfor er det lurt å lære seg noen enkle regler for hvilket øl man skal drikke til hvilken type mat. Øl i mat er også en gammel tradisjon, som nåtidens generasjon har glemt noe, men tradisjonen har de siste årene heldigvis tatt seg opp – ikke uten grunn. Øl passer perfekt til mat, både som krydder, smaksforsterker, til marinering og baking.

På Ølakademiets øl & matsider vil du fremover finne oppskrifter, lære noen teknikker og få de gode tipsene for øl & mat i kombinasjon.

Avslutningsvis – velg det ølet som passer best i smak for deg, både i og til ditt måltid. Godt måltid!

Personvern