Økernhjemmet er Årets Ølhund 2016!

Publisert i Blogg

Tiltakene på Økernhjemmet i Oslo har bidratt til økt trivsel, glede og livskvalitet for gamle mennesker. Det gjør dem verdig utmerkelsen Årets Ølhund!

okernekte

Prisvinneren hedres som tradisjonen er med en karikatur.

Tekst: Ølakademiet Illustrasjon: Roar Hagen

 

 1610-knapp-nyhetsbrev

Vi i Ølakademiet synes det er ekstra hyggelig at det et alders-og sykehjem som har fått prisen denne gangen. Det er flott at øl kan skape hygge, velvære og bidra til økt livskvalitet slik man åpenbart ser på Økernhjemmet.

Økernhjemmet har de siste årene blitt innredet med restaurant, butikk og en døgnåpen, transportabel bar hvor det jevnlig arrangeres barkvelder. Dette er gjort som del av at alders- og sykehjemmet fokuserer på at beboerne skal ha et liv som er mest mulig likt hverdagslivet de hadde før.

Som institusjonssjef Katrine Selnes sier det: Mange er vant til å ta en øl på puben eller til maten. Selvsagt skal de få lov til det!

 

141202_new_quotemark Nå er jeg stolt! Det er veldig hyggelig å få denne anerkjennelsen for å gi beboerne en god hverdag.

-Katrine Selnes-

 

– På barkveldene er det veldig livlig stemning med masse prat og latter! Vi registrerer at medisinbruken har blitt redusert med hele 40 % etter at sykehjemmet ble oppgradert. Selvsagt henger disse tingene sammen.

Utmerkelsen Årets Ølhund ble først gang delt ut i 1973. Prisen går til «personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester». Tidligere prisvinnere er bl.a. Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen, og Kristin Krohn Devold. I fjor vant Trine Skei Grande.

Her er juryens begrunnelse for kåringen:

«Ølhunden har ofte vært valgt blant innflytelsesrike personer i norsk kultur, samfunnsliv og politikk.

Denne gang går hederen til mennesker som ikke er så synlige i media, men like fullt har gjort en stor innsats både for ølets og sine medmenneskers sak.

Det er få ting vi i vår verden kan slå fast med sikkerhet, men en ting står fast: Hvis vi lever lenge blir vi gamle. Og det å være gammel er ikke alltid en festforestilling.

Årets Ølhund gir glede og verdighet for mennesker på livets oppløpsside. På et sykehjem i Oslo øst har de skapt et aktivt og trivelig miljø med restaurant, butikk, park, spa og kaniner – og midt i det hele ligger en bar med godt utvalg av norsk øl. Slik har de både bidratt til økt trivsel og kraftig nedgang i medisinbruken, og gitt anerkjennelse til at øl og pubkultur først og fremst handler om glede og livskvalitet.

De står også fram som forbilder for sykehjem over hele landet.»

Vi ønsker til lykke med prisen, Økernhjemmet! Fortsett å skape livsglede, hygge og ikke minst øl som hygge!

Personvern