Nye øl hos Vinmonopolet

Publisert i Blogg

150325_ikon_blogg


Tekst: Jørn Tore Persen

I morgen fredag 9. januar 2015 bør man ta seg et tur på Vinmonpolet for å kjøpe godt øl.

Slippet i basis- og partiutvalget preges av humledominerte øl, der øltypene pale ale, IPA og Red IPA har fått sine plasser i landets polhyller. Godt, fruktig, friskt og mye bitterhet er stikkord for mange av disse som i alt teller 8 typer øl fra forskjellige bryggerier og land.

141202_new_quotemark«Deleøl» er blitt et nytt begrep i Norge, der venner kommer sammen for å smake godt øl…

Det er derimot i bestillingsutvalget man finner det største utvalget av ølnyheter. Belgia er øl-landet over alle, og de er viet mye plass med hele 23 øl, hvorav man kan finne blant annet: ales, fatlagret øl, surøl og belgisk trippel. Det er også fokus på norsk øl fra nyoppstartede Aja bryggeri, samt Lindesnes brygghus, 7 Fjell, Kinn Bryggeri og Nøgne Ø der det lanseres IPA’er, fruktøl og samarbeidsbrygg. Veldig hyggelig er det også å se at øl fra Tyskland er på full fart inn på Vinmonopolet, der Schwarzbier og nye hveteølmerker har fått sine hylleplasser.

Øl som apertiff, avec eller gode drikkeøl er selvsagt å finne og for den kresne ølelsker er det mange godbiter. Om du er nysgjerrig og ikke så innsatt i ølets verden, kan det også være spennende å ta turen. Et godt tips kan være å velge ut noen øl i de forskjellige kategoriene og dele de med gode venner. «Deleøl» er blitt et nytt begrep i Norge, der venner kommer sammen for å smake godt øl og dele kunnskapen seg i mellom om hva ølet lukter og smaker.

Vi sier bare, godt nytt år og skål!

Se hele nyhetsslippet her:

140522_pdf

141007_document_end

Share

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern