Nedre Foss Gård gjenåpner

Publisert i Alle artikler, Om våre kurs, Øvrige nyheter

Vår samarbeidspartner Nedre Foss Gård gjenåpner etter brannen lille nyttårsaften 2015, hvor store deler av den ærverdige bygningen fra 1802, Grünerløkkas eldste bygning, gikk tapt.

 

1611-tekst Frode Henriksen | 1611-foto Illustrasjon: Ulf Källén

Vi er svært glade for å igjen kunne ønske velkommen til ølkurs hos oss, etterfulgt av middag på Nedre Foss Gård. Dato for nyåpningen er satt til 24. november.

Nedre Foss Gård er en viktig del av Oslos historie, og nevnes så tidlig som i 1220, da som en kvern tilhørende Hovedøya Kloster. Senere ble driften mer betydelig, og som ”Kongens Mølle” fikk de på 1600-tallet privilegiet å male alt korn dyrket innenfor ¼ mils avstand fra Christiania, og i 1723 besto Nedre Foss Mølle av to møller og åtte kverner.

Dagens Grünerløkka la etter hvert beslag på det meste av gårdens areal etter at Thorvald Meyer kjøpte grunn av Friedrich Grüner og familien sent på 1800-tallet, og i 1927 kjøpte Bjølsen Valsemølle Nedre Foss og drev møllehuset helt fram til 1986.

Ønsker dere en ølsmaking etterfulgt av middag på historiske Nedre Foss Gård er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt med vår booking-ansvarlig på post@ol-akademiet.no eller telefon 21 64 06 65.

Personvern