Når det ytre teller mest!

Publisert i Alle artikler, Øltester, Øvrige nyheter

Man skal ikke skue hunden på hårene har jeg latt meg fortelle i alle år. Så det jeg skal gjøre nå er litt som å banne i kirka. Jeg skal bedømme de påmeldte i årets sommerøl-test hos Ølakademiet kun etter utseendet. Eller emballasjen om du vil. Det blir helt feil kan du si, men tross alt avgjøres et kjøp ofte i butikken – basert på utseende, litt nostalgi og en dæsj patriotisme. Og med strenge markedsføringslover å forholde seg til er det viktig at ølet prater til deg fra hylla.

150706_ringnes_skjergardspils141103_bildeskygge_800px

Det oser sommer av Ringnes Skjærgårds Pils!

Så – mens jeg hører smakspanelet komme med faguttrykk som citra-humle, bitterhet og ettersmak forsvinner jeg lengere og lengere inn i min egen verden. En verden med «Sunshine Reggae» i øreproppen, drømmende om grønt gress, sand og varm sol. Jeg ser for meg en lang kjølehylle hvor alle årets påmeldte står å byr seg fram. Iskalde, duggende og veldig fristende. Brått vekkes jeg tilbake til virkeligheten og har en topp-fem-liste fra kategorien «klassiske sommerøl», som var kategorien jeg konsentrerte meg om. Folkets kategori.

5. Mack – Midnatt Sol Premium Lager. Boks 0,5 liter
Oj som jeg fikk lyst på den! Det er sommer, det er midnattssol og duse sommerfarger. Det er bronse, det er kobber og det er gull! Her oser det av nostalgi, stolthet og sommerglede. Det er en flott balanse av moderne og klassisk uttrykk, og fargene vil gjøre seg like godt mot blått hav som grønt gress.

4. Berentsen Brygghus – Sommerøl. Boks, 0,5 liter
Dette var den første som pratet til meg. Den har sommer i fargene, funkler masse og oser av groove og potens. Likevel når ikke helt opp da den ble ”litt mye” etter hvert som flere kom med i bedømmelsen.

3. Sagene Bryggeri – Sagene Lys Sommer. Boks 0,5 liter
Fargen på boksen er så innbydende at jeg får lyst å spise den! Den duse blåfargen er så riktig at det irriterer meg at den ikke er min. Symbolikken er enkel og moderne. Det er akkurat så rent og pent som en skandinavisk sommernatt. Hvis boksen hadde vært matt hadde jeg også blitt det!

2. Lindesnes – . Flaske, 0,5 liter
Den mørke, litt mystiske etiketten ser ut som en norsk sensommerkveld. Fargene minner om multebær, mygg og midnattssol. Til tross for at jeg først tenkte myggolje, vokser dette på meg! Og de skal ha kudos for å gjøre en brun flaske så innbydende i dette ellers så funklende boks-heatet.

1. Ringnes – Ringnes Skjærgårdspils. Boks 0,33 liter
Sommer! Sol! Retro! Jeg får lyst på den! Jeg vil putte den hendige boksen i lomma og ta fiskestanga på ryggen. Motivet kunne like gjerne være trykt på canvas og fungert som seil på en liten VG-jolle. Den er så maritim at selveste Hyacint Bucket, unnskyld, Bouquet, ville trykt den til sin barm!

La meg understreke at dette er vår kanskje mest uhøytidelige kåring noen sinne – og at mine tanker er helt kun det, mine egne tanker. Det er ikke tatt fag-grafiske hensyn, og kåringen er kun basert på hva som talte til mitt hjerte.

Fortsatt god sommer!

-Frode-

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern