Mye godt belgisk på 3 Brødre

Publisert i Blogg

BEogR

Våre ølguider Bjørn Erik og Ronja storkoste seg på smaking av belgisk øl.

150325_ikon_blogg


Tekst: Anne Moe Foto: Mobilkamera

Vi var så heldige å være invitert på smaking av belgisk øl på 3 Brødre i går ettermiddag. Angivelig er dette den første belgiske ølkjelleren i hovedstaden, og det er oppløftende at vår kjære paradegate Karl Johan har fått æren av å huse et godt belgisk ølutvalg!

Hubert

Hubert Skwarwo ga oss en fin belgisk ølsmaking.

Hubert Skwarwo fra Mission Wine & Spirit loste oss hyggelig gjennom ølsmakingen denne ettermiddagen, og vi fikk smake på en rekke gode øl. Vi kan trekke fram en belgisk IPA ved navn Hommelbier fra Brouwerij Van Eecke, en spennende Quadruple Gulden Draak Quadruple fra Brouwerij Van Steenberge, og en ganske unk blend ved navn Vicaris Tripel/Gueuze fra Brewery Dilewyns.

Ellers var de ulike Boon Mariage Parfait fra Brouwerij Boon som har vært lagret siden 2010 og 2011 svært gode. Witkap-Pater Stimulo fra Slaghmuylder er lettdrikkelig, frisk og leskende og kan anbefales som en fin inngang til den belgiske ølverdenen. For den mer visuelt og kunstinteresserte kan vi trekke fram St. Bernardus ABT 12 i Magnum-versjon, hvor ulike kunstnere pryder etiketten fra år til år.

Vi fikk også smake glutenfritt øl som angivelig skal smake like godt som vanlig øl – da det er brygget med samme innhold, men bryggemetoden innehar en prosess som bryter ned enzymene slik at ferdigproduktet blir glutenfritt. Meget interesant for det ølhungrige, men glutenallergiske publikum! Vi testet Green’s glutenfrie Blonde, Golden Ale, Dark Ale. Disse var gode!

Alt det vi smakte på kan man ikke regne med å finne på 3 Brødre til vanlig, men det skal understrekes at denne ølkjelleren har et av Oslos beste utvalg av belgisk øl. Ta deg en tur!

 

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern