London – besøk disse ølstedene!

Publisert i Blogg

160509-tilps-om-olsteder-i-london

150325_ikon_blogg

 

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Det første vi kan anbefale deg er å laste ned appen «Craft Beer». For ca 30 helt ok skilling får du god oversikt på hvilke ølsteder som fins og hvor. Vær bare oppmerksom på at det er ikke alltid du og appen vil være enig i at puben som kommer opp og forslagsvis viser 5 stjerner, faktisk kommer til å ha 5 stjerner i dine øyne.

Husk at britene ikke har kommet så langt innenfor verken de mer ekstreme øltypene som det vi har, eller rett og slett et så stort mangfold som vi er vant til å se. Britene holder seg foreløpig lojalt til det tradisjonelle, og det går veldig mye i Ales.

Men en viktig ting som ofte gjør det svært så hyggelig når man er på pub i England, er britenes humor og væremåte. Genuint, høflig, og med en god snert i humoren. Klart det bidrar til stemningen. (Kanskje det er derfor vi er kommet lenger i ølbrygger-bredden, fordi vi ikke har like bra humor?!)

Våre tips:

 • CASK Pub and Kitchen, 6 Charlwood St, Pimlico – Meget godt ølutvalg. Men du drar ikke hit for å spare penger. Vi  mener det likevel er verdt det. Jakter du på speiell øl, så bør du gå hit. Stort utvalg i flasker! God ølmat har de også. Stedet er kult, og her møter du stor variasjon av gjester.
 • The Birdcage – nabopuben. 80 Columbia Road, Shoreditch – rett ved det berømte flower marked. En pub drevet av blant annet draft house-gjeng. En koselig pub i engelsk stil med humle over bardisken og et hyggelig ølkart som frister både nye og erfarende øldrikkere. Menyen er delt inn etter øltyper, noe en ølnerd setter stor pris på. Her får du alt fra Anspach and Hobday red wine stout, Orval, Buxton patersbier til SKA rudie session IPA. Du kan også kjøpe mat her, som på alle engelske puber. Maten er tradisjonell og det er ølforslag til alle rettene på menyen.
 • The Crown and Shuttle, 226 Shoreditch High St. – Dette er et sted for de unge og lovende hipsterne! Hovedgrunnen til at vi må ha med denne puben i guiden er at her får du faktisk kjøpt fersk og ufiltrert London lager rett fra store stålfat som står på utstilling som en del av interiøret. Du vil også selvfølgelig finne Brewdog, five point og Hackney brewery på kranene. Flaskelisten er større. Spør gjerne i baren, bartenderen vil veldig gjerne hjelpe om de har tid! Bakgården er helt super og det er god plass. Dette stedet er veldig populært så vi anbefaler å være ute i god tid om du ønsker en stol å sitte på. Selv satt vi på alterbenken ved inngangsdøren, det var stemning! Matmenyen er enkel og grei, burger og pølser.
 • Utobeer i Borough Market – En liten hyggelig ølbutikk rett ved London bridge. Utvalg er ikke massivt, men veldig godt! Her finner du mange håndverksbryggerier fra London og resten av England og mye amerikansk. Til og med skandinaviske ølprodukter er å skimte i hyllene. God service og kunnskapsrikt personal. Er du heldig holder også denne butikken på med øl og mat matching i deres eget tasting room! Alle varene er kjøp fra Borough Market. Er du ført innom her anbefaler vi sterkt å gå over på andre siden til Hot and Spicy Cider og ta en halvtørr cider rett fra tretønnene. Varm eller kald, det er opp til deg!
 • Brewdog, Soho, 21 Poland Street, Soho – Få minutters gange fra Oxford Circus og Piccadilly. Man kan ikke dra til London utenom å gå innom Brewdog! Masse godt på tap og flaske med avslappet stemning etter en travel morgen i oxford street! Brewdog Soho har en skikkelig bra matmeny også. Vi anbefaler sterkt krydret pølse med ananassalsa.
 • The London beer house, 24 Charles II Street – Koselig og sjarmerende liten pub! Her kan du nyte øl mens folk haster forbi, eller du kan kjøpe med deg flasker hjem.
 • The beer house, Charing Cross Station – Turistfelle – styr unna. De hadde Duvel på flaske, men det var vel det nesten det eneste ok de hadde. Det har vi dessuten i fleng her hjemme! Atmosfæren var ikke den du drar ti London for…
 • The Lyric, 37 Great Windmill St. – Grei pub i hyggelig område. Men kanskje ikke så mye spennende øl? Kommer an på øyet som ser, og smaksløkene som skal smake. Hyggelig område, og ok sted å starte, men vi ville videre.
 • Camden Town Brewery, 55-59 Wilkin Street Mews – Mange er innom velkjente Camden Market når de er i London, og bryggeriet bør du ta turen innom. Kult sted, og her får du også smakebrett av utvalgte øl du måtte ønske å teste. Ofte står det også en grill hvor du kan kjøpe mat utenfor.
 • The Kernel, Arch 11 Dockley Road Industrial Estate – Reis hit og smak på hvilken øl du skal kjøpe med deg hjem! Utrolig sjarmerende sted. Les om vårt besøk her.
 • The Rake, Stedet man møter internasjonale ølfjes. På veggen har bryggere fra hele verden signert, og det er de som driver Utopia.
 • The Craft Beer Co, Har alltid en del øl på Cask samtidig som de har mange øl på gass. Det er et av stedene man finner de beste «cask ales» i England. Har flere steder i London.

Til sist: Husk at London har mange flere steder å by på i tillegg, så føl deg gjerne fram via appen på egenhånd.

Les gjerne flere av våre reisetips.

Personvern