Lervig: 5 kjappe

Publisert i Blogg

Ølakademiets faste sommerinnslag på bloggen omhandler norske håndverksbryggerier. Denne uka er det Lervig Aktiebryggeri som svarer på våre spørsmål.

1611-tekst Ølakademiet | 1611-foto Lervig Aktiebryggeri

 

Bryggeriene presenteres gjennom 5 spørsmål. Hva har adm. direktør leder Anders Kleinstrup å dele fra sommeren på bryggeriet?

Vi i Ølakademiet håper publikum finner det interessant å lese om hva som rører seg i bryggeribransjen i sommer! God lesning:

Hva skjer på bryggeriet i sommer?

Vi holder på med å oppgradere samt effektivisere produksjonen. Vi er veldig avhengige av å være bredt distribuert da vi er selvstendige. Med vår nye distribusjon kan vi levere nasjonalt i Norge på kort tid og med kjøl på hele kjeden, som et drømmescenario med ufiltrert og upasteurisert øl. Samtidig kan vi nå med et større lager lage mer øl, slik at vi kan følge med etterspørselen, som er en positiv utfordring akkurat nå. Bryggeriet kjører på full kraft hele sommeren, kun kort avbrutt av en sommerfest for personalet hvor vi nyter litt av vår egne dråper.

Hvilke trender ser du i markedet nå og hva tenker du om fremtiden?

Det er den såkalte «New England IPA» stilen som har stort hopp på markedet. Vi digger denne stilen da det er det vi helst selv drikker, og vi har selv sendt flere varianter ut på markedet.

Hvilket øl drikker du en varm sommerdag?

Jeg vil helst ha en tørsteslukker med et godt humle-bitt! Akkurat nå er det enten de nye Lucky Jack Extra Hard, Tasty Juice eller vår litt sterkere SuperSonic – men ser virkelig frem til vår nye butikkversjon av denne kalt Hazy Dayz!

Hva er ditt beste øl & mattips?

Thaimat som er godt krydret med noe sommergrønt, kombinert med en Tasty Juice så er lykken stor!

Hvilke nyheter har dere å melde til høsten?

50cl Hazy Dayz håper vi blir den helt store i butikk og så ser jeg veldig frem til at vår 33cl boks 6% «Lucky Jack Extra Hard IPA» har solgt sine første enheter på polet!

Personvern