Sommerlett lakserullade og hovmestersaus

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter

150618_lakserullade141103_bildeskygge_800px


Tekst og foto: Ølakademiet

Sommertid er tid for besøk fra nært og fjernt, og mange er opptatt av å ha noe godt å diske opp med. I disse øltider er det dessuten flere og flere som synes det er spennende å eksperimentere med øl i maten. Øl egner seg ikke bare til kjøttretter som kanskje er en rask assosiasjon folk gjør seg. Her presenterer vi en lakserett med tilhørende saus, håper retten faller i smak!

 

Lakserullade

Dette trenger du:

600 gram Gravet laks i skiver (det er nok til 10 personer)

2 dl. Lys øl, for eksempel Paulaner Hefe fra Tyskland eller Chimay Blanche fra Belgia

3 stk. store faste poteter

400 gram Philadelphia

2 ss cream fraîche

2 klyper dill

1 stor finhakket sjalottløk

Sitron, zest (revet skall av sitron eller lime) og saft

Salt og pepper

 

Tilbehør

Hovmestersaus (sennepssaus) , chevré og tørket brød i krutonger.

Dette gjør du:

1. La den gravede laksen marinere i ølet i 60 minutter.

2. Del poteten i biter. Bland inn resten av ingrediensene.

3. Dander lakseskivene tett i tett på plastfolie. Legg så fyllet i midten av lakseskivene langs hele.

4. Ta så opp langsidene på laksen du har dandert, så det blir en rull. Rull det sammen som en pannekake. Spenn over mer plast så det holder seg på plass.

5. La rullen ligge i kjøleskapet i 12 timer, og del opp i skiver rett før servering.

6. Legg tilbehøret oppå skivene, klar til servering. 

Retten passer godt som forrett eller som et måltid alene.

Drikketips:

Pilsner Urquell, Aass Pilsner, Erdinger Weissbier, Ægir Hrist og Mist Hefeweizen eller Nøgne Ø Asian Pale Ale.

 

Hovmestersaus
Du trenger du:

2 eggeplomme

2 ss fin dijonsennep

2 ss grov sennep

2 ts vineddik

1 ts Fjell honning

4 dl nøytral olje
Salt, pepper og dill

Slik gjør du:

1. Bland sammen eggeplommen, sennep, eddik og honning i en bolle. 
2. Piske inn oljen i  tynn stråle til den tykner.
3. Smak til med dill, salt og pepper.

 

Som nevnt egner øl i mat seg til mer enn kjøttretter. Kaker med øl kan være svært heldig, og til og med dessert! Se bare denne Sorbe-oppskriften vår kokk har kommet opp med. Vi har også flere oppskrifter, ta gjerne en kikk!

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern