Kvote og fortolling

Publisert i Blogg

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet

De av dere som tilbringer ferietid utenlands skal helt sikkert ta med noen godbiter hjem. Hvor går grensa på innføring av alkohol? Og om du skulle ønske å ta med mer enn hva kvota gir deg belegg for, så husk at fortolling kan være en god mulighet for å sikre med deg din favorittøl hjem.

Fortollingssatsen på øl og alkohol generelt øker etter jo høyere alkoholinnhold det innehar, så pass på at du er innafor. Les mer om fortollingsreglene her.

Den vanlige kvota er som følger, hvis du utelater tobakk:

  • 1 liter brennevin, 3 liter vin og 2 liter øl
  • eller 4,5 liter vin og 2 liter øl
  • eller 6,5 liter øl

Du kan altså bytte brennevinskvoten mot mer vin, og vinkvoten mot mere øl – men følg med; det er ikke anledning å gå andre veien! Du kan heller ikke bytte alkoholkvote mot tobakkskvote. I tillegg må du huske å sjekke alkoholstyrken, den er avgjørende for om det er brennevin, vin eller øl. Hvis du ser bort fra når øl ikke er øl, men svakvin eller faktisk rusbrus(!)…

140325_apostroff For å si den på en mer forståelig måte; godbiten er at også sterkøl går på ølkvoten, uansett alkoholvolum. Når det gjelder øl er det nemlig produksjonsmetoden som avgjør hvilken kvote det går på, ikke alkoholstyrken.

Les mer på Tollvesenets hjemmeside.

God ferietur!

Personvern