Kurs for grupper

Er du ute etter en fin opplevelse for bedriften, laget eller foreningen? Ølakademiet har siden 2008 hatt utallige bedrifter og grupper på kurs. Å oppleve at grupper finner sammen i felles hygge er en av drivkraftene i vår virksomhet – og vi bidrar gjerne til å bygge fellesskap for dere også!


 1610-knapp-nyhetsbrev

Snarvei til by → Oslo | Trondheim | Bergen

Kurs bygger fellesskap

Et kurs på Ølakademiet er underholdning, faglig og bygger broer. Varm humor danner grunnmuren rundt det faglige innholdet om øl, og mange melder tilbake at de i etterkant opplever at ansatte lager egne grupper i etterkant av et kurs – være seg øl og mat grupper, bryggelag eller ølsmakingsklubber.

Vi har satt sammen noen standard produkter vi synes passer best for bedrifter og grupper, men om dere skulle ha andre ønsker er vi mer enn gjerne tilpasningsdyktig. Er dere et utdrikningslag har vi egne aktiviteter, disse finner dere her.

 

Kurs for grupper, Oslo

Annen by →  Trondheim | Bergen

 

Ølsmaking original 


 

Varighet 90 minutter Kursavgift kroner 595 1608-kart-gruppe

Ølsmaking – Opplev den originale ølsmakingen hvor vi smaker på ulike ølstiler. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Ølsmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Noe av det dere får og opplever er

 • smaksprøver og innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking original kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Grupperstørrelse 10-30(54)

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Cidersmaking


 

 Kursavgift kroner 595 1608-kart-gruppe

Bli kjent med cider gjennom en smaking hvor smakene spenner fra fruktige, søte eller tørre og musserende til skarpe og stille eller ville og syrlige. Engelskmennene konsumerer nesten halvparten av verdens cider, og den som har smakt en god, engelsk cider vil skjønne hvorfor.

Cidersmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

Populariteten er nå også økende i resten av verden, og i takt med økende etterspørsel kommer tilgangen.

På cidersmaking for 2 blir du kjent med hvor variert siderverdenen er – alt fra fruktige, søte eller tørre og musserende til skarpe og stille eller ville og syrlige. I løpet av de siste årene har mikrocider seilet opp på siden av mikrobrygget øl og blitt en stadig vanligere drikk i godt lag. På smakingen får du litt historie, noe naturfag og mye smaker!

Cidersmakingen varer i ca. 60 minutter og er en uformell og hyggelig session hvor dere møter andre kursdeltakere som også vil lære mer om cider.

Noe av det du lærer på kurset er

 • eplegrupper og aromaer
 • cidertyper
 • cidertradisjoner ulike steder i verden
 • cider til mat

Grupperstørrelse 10-30(54)

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Ølsmaking hos dere


 

Varighet 90 minutter 

Ølsmaking er selve grunnsteinen i Ølakademiet – og vi tar gjerne vår kunnskap med ut til deres lokaliteter. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Mer informasjon

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Har du lokaler til disposisjon kommer vi gjerne til dere.

Dere kjøper selv inn øl, men vi vil hjelpe dere med gode forslag. Dere holder også glass, snacks og andre nødvendigheter. Noe av det du får og opplever er

 • innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking hos dere kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Kurssted: Hos dere

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

Øl og matkurs


 

 Pris kroner 1095 per person 1608-kart-gruppe

Ølakademiet lærer bort kunsten å sette øl til mat. Valgene forklares og gruppen får oppleve en 5-retters sesongbasert meny, der øl inngår i og til måltidet. På dette kurset lærer man triksene, og kan eksperimentere hjemme!

Mer informasjon

Øl- og matkurs – Lær triksene, eksperimenter hjemme!

Øl  og mat i kombinasjon er nytt og spennende for de fleste – hvilke regler og kombinasjoner er riktige? Ølakademiet lærer bort kunsten øl og mat igjennom en 4-retters sesongbasert meny, der valgene for de gode smakskombinasjonene forklares. Øl inngår i og til måltidet. Her får du lære grunnprinsippene for hvordan man skal bruke øl i og til mat, samt som krydder og smaksforsterker.

Opplevelsen vil garantert gi grobunn for eksperimentering med øl på kjøkkenet hjemme. Man får også de gode historiene om norske øl-, mat- og drikketradisjoner og tipsene til hvordan man kan arrangere den perfekte ølmiddag hjemme.

Vi slår et slag for øl til mat, velkommen til bords!

Menyen er sesongbasert – og satt sammen av vår kokker og øl-entusiaster Ronja Velten og Luis Herreros.

Vintermeny – januar 2018:

 • Klippfisk Spinat, sitrusvinagrette og confiterte tomater A : Fisk, Gluten, Svoveldiokid
 • Ølbraisert oksekjake Selleripure, ovnsbakte rotgrønnsaker og sjysaus A: Laktose, Gluten, Svoveldiokid
 • Kriek-Granité Toppes med Geuze A: Gluten, Svoveldiokid
 • Sjokolademousse av Porter Tyttebærcolis A: Egg, Gluten, Laktose, Svoveldiokid
 • Chevre Rugtoast og honninglaserte valnøtter A: Laktose, Gluten, Nøtter-Valnøtt, Svoveldiokid

*Nødvendige tilpasninger etter tilgang på råvarer kan forekomme.

Grupperstørrelse 15-36

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Kurs i ølbrygging


 

  1608-kart-gruppe

Å brygge øl er ganske enkelt – å brygge godt øl er betydelig vanskeligere. I mer enn seks år har vi lært folket å brygge eget øl, og målet med kurset er at man skal lære ølbrygging på ordentlig – med kunnskap nok til å unngå fallgruvene …

Mer informasjon

Kurs i ølbrygging holdes også for grupper over 10. Dette er svært sosialt og populært, og mange firmaer opplever at ansatte får et tettere og bedre forhold når de danner bryggelag og sosialiserer også privat.

Kurs i ølbrygging kan også kombineres med bespisning og/eller ølsmaking gjennom tilpassede pakker. Du finner mer informasjon nederst på siden.

På kurset lærer du om bl.a:

 • Bruk av bryggelogg
 • Forskjellige malttyper og dens egenskaper
 • Bryggeprosessen på Beer Brew.
 • Nedkjøling
 • Gjæring

Vi er også innom bruk av “brew in bag”, annet bryggeutstyr, gjærtyper, hygiene og lagring.

Grupperstørrelse 10-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

Kurset starter med kaffe og det serveres underveis noe lett å bite i. For en bedre opplevelse for gruppen har vi satt sammen tre forskjellige pakker dere kan velge mellom; ost- og spekefat, utvidet ølsmaking og varm 2-retter. Velg én, to eller alle tre.

[/one_half_last]

Kurset starter med kaffe og det serveres underveis noe lett å bite i. For en bedre opplevelse for gruppen har vi satt sammen tre forskjellige pakker dere kan velge mellom; ost- og spekefat, utvidet ølsmaking og varm 2-retter. Velg én, to eller alle tre.

160120_IMG_9026_spekemat

3 timer er ganske lenge å sitte uten noe å tygge på, særlig om dere skal brygge etter arbeidstid. Vi kan derfor tilby en ost- og speketallerken med spennende innhold som varierer etter sesong og tilgang på råvarer. Serveres underveis i kurset og tar ikke noe særlig ekstra tid.

Ekstra tidsbruk: Nei

Pris kr. 250,-/person

I et basic bryggekurs inngår en liten ølsmaking – men for grupper kan det være hyggelig å utvide denne til en full ølsmaking. På en ølsmaking lærer du å bruke sansene når du smaker øl; hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet? Dette er også nyttig lærdom for en hjemmebrygger.

Ekstra tidsbruk: Ca. 30 minutter

Pris kr. 225,-/person

150923_hostgryte

Avhengig av sesong og kapasitet kan vi også tilby en varm 2-retters meny. Denne vil serveres etter kurset som en hyggelig avslutning, hvor det blir naturlig med en felles oppsummering av det man har gått gjennom på kurset.

Ekstra tidsbruk: Ca. 30 minutter

Be om tilbud.

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Ost og øl


 

  1608-kart-gruppe

Øl til ost er vel så treffsikkert som ost og vin – med mange likhetstrekk i smaksbildet, som toner av nøtter, sødme og urtepreg, får du enkelt noen fantastiske kombinasjoner! Velkommen til en annerledes smaking med Ølakademiet i Oslo …

Mer informasjon

Lær hvordan du setter øl til ost med Ølakademiet. På kurset smaker vi oss gjennom noen svært gode kombinasjoner, hvor riktig øl til ostene er i fokus. Du får vite hvorfor de treffer, og hva du selv skal tenke på når du skal kombinere ost og øl. Tilbehøret er nemlig ofte med på å gjøre matchen perfekt!

Noe av det du får og opplever er

 • smaksprøver og kombinasjoner av ost og sjokolade
 • innføring i ølets historie
 • varm stemning og lun humor

Grupperstørrelse 12-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Øl og sjokolade


 

  1608-kart-gruppe

Ølakademiet tør der andre feiger ut – for det er nemlig svært vanskelig å sette riktig øl til sjokolade. Men når man først treffer, er kombinasjonen en smaksbombe i munnhulen. Lær mer om denne wow-faktoren når det kommer til øl-og-mat-komboer …

Mer informasjon

Men når man først treffer på kombinasjonen med øl og sjokolade er et tilfreds smil aldri langt unna. Det er derfor holder vi øl og sjokoladekurs!

Vi smaker oss gjennom flere typer sjokolade i kombinasjon med øl, hvor ølet er nøye tilpasset sjokoladens smaksbilde. Øl er også ofte tilstede som ingrediens i de hjemmelagede sjokoladebitene. Hvilke sjokolader vi bruker varierer fra kurs til kurs, men det er alltid noen hjemmelagede sjokoladebiter og/eller -kake på fatet.

 • smaksprøver og kombinasjoner av øl og sjokolade
 • innføring i ølets historie
 • varm stemning og lun humor
 • tips til bruk av øl i sjokoladebiter

Grupperstørrelse 12-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Kurs for grupper, Trondheim

Annen by →  Oslo | Bergen

 

Ølsmaking original


 

Varighet 90 minutter Kursavgift kroner 595 1608-kart-gruppe

Ølsmaking – Opplev den originale ølsmakingen hvor vi smaker på ulike ølstiler. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Ølsmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Noe av det dere får og opplever er

 • smaksprøver og innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking original kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Grupperstørrelse 10-40

Kurssted: En Raus Bar, Nordre gate 21

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Ølsmaking hos dere


 

Varighet 90 minutter 

Ølsmaking er selve grunnsteinen i Ølakademiet – og vi tar gjerne vår kunnskap med ut til deres lokaliteter. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Mer informasjon

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Har du lokaler til disposisjon kommer vi gjerne til dere.

Dere kjøper selv inn øl, men vi vil hjelpe dere med gode forslag. Dere holder også glass, snacks og andre nødvendigheter. Noe av det du får og opplever er

 • innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking hos dere kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Kurssted: Hos dere

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Kurs for grupper, Bergen

Annen by →  Oslo | Trondheim

 

Ølsmaking original


 

Varighet 90 minutter Kursavgift kroner 595

Ølsmaking – Opplev den originale ølsmakingen hvor vi smaker på ulike ølstiler. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Ølsmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Noe av det dere får og opplever er

 • smaksprøver og innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking original kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Grupperstørrelse 10-20*(40)

Kurssted: Baran, Sigurds gate 21 (*20+ Bryggeriet, Zachariasbryggen – Torget 2)

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Ølsmaking hos dere


 

Varighet 90 minutter 

Ølsmaking er selve grunnsteinen i Ølakademiet – og vi tar gjerne vår kunnskap med ut til deres lokaliteter. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Mer informasjon

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Har du lokaler til disposisjon kommer vi gjerne til dere.

Dere kjøper selv inn øl, men vi vil hjelpe dere med gode forslag. Dere holder også glass, snacks og andre nødvendigheter. Noe av det du får og opplever er

 • innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking hos dere kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Kurssted: Hos dere

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel

Personvern