Kurs for grupper

Er du ute etter en fin opplevelse for bedriften, laget eller foreningen? Ølakademiet har siden 2008 hatt utallige bedrifter og grupper på kurs. Å oppleve at grupper finner sammen i felles hygge er en av drivkraftene i vår virksomhet – og vi bidrar gjerne til å bygge fellesskap for dere også!

 

1611-tekst Ølakademiet | 1611-foto Frode Henriksen/Ølakademiet

 1610-knapp-nyhetsbrev

Snarvei til by → Oslo | Trondheim | Bergen

Bygger fellesskap

Et kurs på Ølakademiet er underholdning, faglig og bygger broer. Varm humor danner grunnmuren rundt det faglige innholdet om øl, og mange melder tilbake at de i etterkant opplever at ansatte lager egne grupper i etterkant av et kurs – være seg øl og mat grupper, bryggelag eller ølsmakingsklubber.

Vi har satt sammen noen standard produkter vi synes passer best for bedrifter og grupper, men om dere skulle ha andre ønsker er vi mer enn gjerne tilpasningsdyktig. Er dere et utdrikningslag har vi egne aktiviteter, disse finner dere her.

 

Kurs for grupper, Oslo

Annen by →  Trondheim | Bergen

 

1701-pynt-1 Ølsmaking original 1701-pynt-2

Varighet 90 minutter Kursavgift kroner 595 1608-kart-gruppe

– på tvers av ølstiler.

Dette er selve grunnsteinen i Ølakademiet, den originale ølsmakingen hvor man smaker på flere forskjellige ølstiler. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Ølsmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Ølsmaking med Ølakademiet

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Noe av det dere får og opplever er

 • smaksprøver og innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking original kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Grupperstørrelse 10-30(54)

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Cidersmaking 1701-pynt-2

 Kursavgift kroner 595 1608-kart-gruppe

– slik frukt burde smake!

Bli kjent med cider gjennom en smaking hvor smakene spenner fra fruktige, søte eller tørre og musserende til skarpe og stille eller ville og syrlige. Engelskmennene konsumerer nesten halvparten av verdens cider, og den som har smakt en god, engelsk cider vil skjønne hvorfor.

Cidersmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

Populariteten er nå også økende i resten av verden, og i takt med økende etterspørsel kommer tilgangen.

På cidersmaking for 2 blir du kjent med hvor variert siderverdenen er – alt fra fruktige, søte eller tørre og musserende til skarpe og stille eller ville og syrlige. I løpet av de siste årene har mikrocider seilet opp på siden av mikrobrygget øl og blitt en stadig vanligere drikk i godt lag. På smakingen får du litt historie, noe naturfag og mye smaker!

Cidersmakingen varer i ca. 60 minutter og er en uformell og hyggelig session hvor dere møter andre kursdeltakere som også vil lære mer om cider.

Noe av det du lærer på kurset er

 • eplegrupper og aromaer
 • cidertyper
 • cidertradisjoner ulike steder i verden
 • cider til mat

Grupperstørrelse 10-30(54)

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Ølsmaking hos dere 1701-pynt-2

Varighet 90 minutter 

– Ølakademiet kommer til dere!

Ølsmaking er selve grunnsteinen i Ølakademiet – og vi tar gjerne vår kunnskap med ut til deres lokaliteter. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Ølsmaking med Ølakademiet

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Har du lokaler til disposisjon kommer vi gjerne til dere.

Dere kjøper selv inn øl, men vi vil hjelpe dere med gode forslag. Dere holder også glass, snacks og andre nødvendigheter. Noe av det du får og opplever er

 • innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking hos dere kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Kurssted: Hos dere

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1Øl og matkurs 1701-pynt-2

 Pris kroner 1095 per person 1608-kart-gruppe

– slik setter du øl til mat.

Øl til mat er et vel så godt alternativ som vin, da øl har et mye mer nyansert smaksbilde og inneholder mindre tanniner og syre. I tillegg er alkoholstyrken svakere. Vi ønsker derfor å lære dere kunsten å sette riktig øl til mat ..

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Rett fra øl og matkurs

 

På kurset smaker vi oss gjennom fire små retter i kombinasjon med øl, hvor ølen er nøye tilpasset rettenes smaksbilde. Kursholderen guider deg gjennom rettene hvor øl ofte også er tilstede som ingrediens.

Menyen er sesongbasert – og satt sammen av vår kokk og øl-entusiast Ronja Velten. De fire rettene tilsvarer samlet sett et normalt måltid.

Vintermeny:

 • Gravlaks med senneps, ølsyltet kålrot og brødchips Allergener: F, G, L, S
 • Svinenakke med julesaus, ølsyltet løk og rosenkål Allergener: L, G,S
 • Tilslørte multepiker med nøtter Allergener: L,G, S
 • Blåmuggost på pepperkake Allergener: L og G

*Nødvendige tilpasninger etter tilgang på råvarer kan forekomme.

Grupperstørrelse 10-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Kurs i ølbrygging 1701-pynt-2

  1608-kart-gruppe

– lær å brygge eget øl!

Å brygge øl er ganske enkelt – å brygge godt øl er betydelig vanskeligere. I mer enn seks år har vi lært folket å brygge eget øl, og målet med kurset er at man skal lære ølbrygging på ordentlig – med kunnskap nok til å unngå fallgruvene …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Ølbrygging

Kurs i ølbrygging holdes også for grupper over 10. Dette er svært sosialt og populært, og mange firmaer opplever at ansatte får et tettere og bedre forhold når de danner bryggelag og sosialiserer også privat.

Kurs i ølbrygging kan også kombineres med bespisning og/eller ølsmaking gjennom tilpassede pakker. Du finner mer informasjon nederst på siden.

På kurset lærer du om bl.a:

 • Bruk av bryggelogg
 • Forskjellige malttyper og dens egenskaper
 • Bryggeprosessen på Beer Brew.
 • Nedkjøling
 • Gjæring

Vi er også innom bruk av “brew in bag”, annet bryggeutstyr, gjærtyper, hygiene og lagring.

Grupperstørrelse 10-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

Kurset starter med kaffe og det serveres underveis noe lett å bite i. For en bedre opplevelse for gruppen har vi satt sammen tre forskjellige pakker dere kan velge mellom; ost- og spekefat, utvidet ølsmaking og varm 2-retter. Velg én, to eller alle tre.

[/one_half_last]

Kurset starter med kaffe og det serveres underveis noe lett å bite i. For en bedre opplevelse for gruppen har vi satt sammen tre forskjellige pakker dere kan velge mellom; ost- og spekefat, utvidet ølsmaking og varm 2-retter. Velg én, to eller alle tre.

160120_IMG_9026_spekemat

3 timer er ganske lenge å sitte uten noe å tygge på, særlig om dere skal brygge etter arbeidstid. Vi kan derfor tilby en ost- og speketallerken med spennende innhold som varierer etter sesong og tilgang på råvarer. Serveres underveis i kurset og tar ikke noe særlig ekstra tid.

Ekstra tidsbruk: Nei

Pris kr. 250,-/person

I et basic bryggekurs inngår en liten ølsmaking – men for grupper kan det være hyggelig å utvide denne til en full ølsmaking. På en ølsmaking lærer du å bruke sansene når du smaker øl; hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet? Dette er også nyttig lærdom for en hjemmebrygger.

Ekstra tidsbruk: Ca. 30 minutter

Pris kr. 225,-/person

150923_hostgryte

Avhengig av sesong og kapasitet kan vi også tilby en varm 2-retters meny. Denne vil serveres etter kurset som en hyggelig avslutning, hvor det blir naturlig med en felles oppsummering av det man har gått gjennom på kurset.

Ekstra tidsbruk: Ca. 30 minutter

Be om tilbud.

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Ost og øl 1701-pynt-2

  1608-kart-gruppe

– øl er den nye vinen.

Øl til ost er vel så treffsikkert som ost og vin – med mange likhetstrekk i smaksbildet, som toner av nøtter, sødme og urtepreg, får du enkelt noen fantastiske kombinasjoner! Velkommen til en annerledes smaking med Ølakademiet i Oslo …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Vellagret Mimolette

Lær hvordan du setter øl til ost med Ølakademiet. På kurset smaker vi oss gjennom noen svært gode kombinasjoner, hvor riktig øl til ostene er i fokus. Du får vite hvorfor de treffer, og hva du selv skal tenke på når du skal kombinere ost og øl. Tilbehøret er nemlig ofte med på å gjøre matchen perfekt!

Noe av det du får og opplever er

 • smaksprøver og kombinasjoner av ost og sjokolade
 • innføring i ølets historie
 • varm stemning og lun humor

Grupperstørrelse 12-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Øl og sjokolade 1701-pynt-2

  1608-kart-gruppe

– en match made in heaven.

Ølakademiet tør der andre feiger ut – for det er nemlig svært vanskelig å sette riktig øl til sjokolade. Men når man først treffer, er kombinasjonen en smaksbombe i munnhulen. Lær mer om denne wow-faktoren når det kommer til øl-og-mat-komboer …

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Hele kakaobønner

Men når man først treffer på kombinasjonen med øl og sjokolade er et tilfreds smil aldri langt unna. Det er derfor holder vi øl og sjokoladekurs!

Vi smaker oss gjennom flere typer sjokolade i kombinasjon med øl, hvor ølet er nøye tilpasset sjokoladens smaksbilde. Øl er også ofte tilstede som ingrediens i de hjemmelagede sjokoladebitene. Hvilke sjokolader vi bruker varierer fra kurs til kurs, men det er alltid noen hjemmelagede sjokoladebiter og/eller -kake på fatet.

 • smaksprøver og kombinasjoner av øl og sjokolade
 • innføring i ølets historie
 • varm stemning og lun humor
 • tips til bruk av øl i sjokoladebiter

Grupperstørrelse 12-24

Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71A

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Kurs for grupper, Trondheim

Annen by →  Oslo | Bergen

 

1701-pynt-1 Ølsmaking original 1701-pynt-2

Varighet 90 minutter Kursavgift kroner 595 1608-kart-gruppe

– på tvers av ølstiler.

Dette er selve grunnsteinen i Ølakademiet, den originale ølsmakingen hvor man smaker på flere forskjellige ølstiler. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet? …

Ølsmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

Ølsmakinger

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Noe av det dere får og opplever er

 • smaksprøver og innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking original kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Grupperstørrelse 10-40

Kurssted: En Raus Bar, Nordre gate 21

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Ølsmaking hos dere 1701-pynt-2

Varighet 90 minutter 

– Ølakademiet kommer til dere!

Ølsmaking er selve grunnsteinen i Ølakademiet – og vi tar gjerne vår kunnskap med ut til deres lokaliteter. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Ølsmaking med Ølakademiet

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Har du lokaler til disposisjon kommer vi gjerne til dere.

Dere kjøper selv inn øl, men vi vil hjelpe dere med gode forslag. Dere holder også glass, snacks og andre nødvendigheter. Noe av det du får og opplever er

 • innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking hos dere kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Kurssted: Hos dere

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

Kurs for grupper, Bergen

Annen by →  Oslo | Trondheim

 

1701-pynt-1 Ølsmaking original 1701-pynt-2

Varighet 90 minutter Kursavgift kroner 595

– på tvers av ølstiler.

Dette er selve grunnsteinen i Ølakademiet, den originale ølsmakingen hvor man smaker på flere forskjellige ølstiler. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet? …

Ølsmaking passer veldig godt å kombinere med en middag hos en av restaurantene vi samarbeider med.

Mer informasjon

Ølsmakinger

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Noe av det dere får og opplever er

 • smaksprøver og innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking original kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Grupperstørrelse 10-20*(40)

Kurssted: Baran, Sigurds gate 21 (*20+ Bryggeriet, Zachariasbryggen – Torget 2)

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1701-pynt-1 Ølsmaking hos dere 1701-pynt-2

Varighet 90 minutter 

– Ølakademiet kommer til dere!

Ølsmaking er selve grunnsteinen i Ølakademiet – og vi tar gjerne vår kunnskap med ut til deres lokaliteter. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?

Mer informasjon

Illustrasjonsbilde | Ølsmaking med Ølakademiet

På en ølsmaking med Ølakademiet står faglig påfyll i harmoni med varm humor, historiefortelling og deltakelse – når kursholderen tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden. Bruk sansene. Lukt, se, og smak mens du føler på den gode stemningen. Dette er grunnstenen i våre ølsmakinger, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt. Har du lokaler til disposisjon kommer vi gjerne til dere.

Dere kjøper selv inn øl, men vi vil hjelpe dere med gode forslag. Dere holder også glass, snacks og andre nødvendigheter. Noe av det du får og opplever er

 • innføring i ølets eller temaets historie
 • varm stemning og lun humor
 • informasjon om serveringstemperatur, glassvalg og lagring

Ølsmaking hos dere kan tilpasses til et bestem tema, f.eks norske mikrobryggerier, øl fra Belgia eller lokalt øl. Spør oss gjerne om gode forslag til temaer.

Kurssted: Hos dere

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel.

 

1605-noe-du-lurer-paa

Send en forespørsel

Jakter du Black Friday Rabatter? Sjekk vår facebookside!

Personvern