Bryggekurs Videregående | Bergen

Lær om brygging av øl i dybden gjennom dette videregående kurset i ølbrygging. Kurset passer for den som har brygget en del og ønsker å lære mer om å brygge øl…

151110_olfeil

Kurstype: Videregående ølbrygging  Kursavgift: Kroner 690 Se i Google Maps

 

 1610-knapp-nyhetsbrev 1610-knapp-meld-paa

Dette 2,5-timers kurset passer for deg som enten har tatt vårt grunnkurs i ølbrygging – eller har mye erfaring med hjemmebrygging på annen måte, og som ønsker å lære ølbrygging i dybden.

Kurset er utviklet av erfarne bryggere utdannet ved Den Skandinaviske Bryggerihøyskolen. Oftest er en av disse også kursholder – men alle våre bryggkurs-holdere er opplært av utviklerene gjennom et omfattende program med høyt faglig nivå. Kunnskap er en av våre verdier, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt.

Bjarte Lie er utdannet diplombrygger fra Den Skandinaviske Bryggerihøyskolen og har mer enn 25 års erfaring innen ølfaget. Inga Greve er diplombrygger fra samme skole, er utdannet ølsommelier, og har i den senere tiden brygget hos flere mikrobryggerier i inn-og utland.

Utvidet informasjon - les mer

Kurset passer for den som har tatt kurs i ølbrygging eller har tilsvarende kunnskap og som har satt flere hjemmebrygg. Rammen er faglig og sosial med dialog i mellom kursholder og deltakerne.

Dette er noen av temaene som tas opp:

  • Råvaregjennomgang av malt – humle – gjær og vann
  • Gjennomgang av hvordan råvarene og tilsetninger påvirker det ferdige brygg
  • Gjennomgang av hvordan bryggeprosessen påvirker det ferdige brygg
  • Ølsmaking og gjennomgang av ulike ølfeil
  • Utveksling av praktiske bryggetips

På dette kurset går vi i dybden. Kurset skiller seg fra bryggekursene våre; her er det ingen demonstrasjon av utstyr eller bryggeprosess. Dette kurset er mer et foredrag som foregår som en dialog mellom foredragsholder og kursdeltakere. Det er et godt fora for utveksling av erfaringer og for å få svar på spørsmål som har dukket opp underveis i din bryggekarriere. For å ha utbytte av dette kurset,  du ha basiskunnskap – og ha brygget flere batcher selv.

Få tips og triks om de små og store detaljene som tar hjemmebrygging til et nytt nivå. Hvilke feller kan man gå i og hva skal man passe ekstra godt på?

Varighet: 2,5 timer

Kurssted: Bryggeriet, Zachariasbryggen – Torget 2

 

Dette kurset er ikke tilgjengelig som gavekort.

 

Datoer og påmelding:

 

19. SEPTEMBER
18:00 – 20:30 @ Bryggeriet | Meld på her … 

31. OKTOBER
18:00 – 20:30 @ Bryggeriet | Meld på her …

30. JANUAR
18:00 – 20:30 @ Bryggeriet | Meld på her …

Personvern