Kunngjøring: Vinner av årets øl 2015

Publisert i Alle artikler, Øltester, Øvrige nyheter

Aarets ol 2015

150325_ikon_blogg


Tekst: Anne Moe Foto: Frode Henriksen

Nå er vinneren av Årets øl nettopp utropt på Rådhusplassen under Matstreif i Oslo. Vi avslører herved vinneren…gratulerer så mye Ringnes Polaris Røykbukk 2015!

150909_arets_ol_vinner_small

Om Ringnes Polaris Røykbukk 2015

Polaris er en serie som Ringnes lanserte i 2012, den gang med dobbelbokk. I år er det røykbokk hvor røykmalt fra Stjørdal bidrar med et lett røykpreg. Et velbrygget bokkøl med stor fylde og fruktighet og lang ettersmak som er tørt nok til å fungere til retter som viltgryter. Men som også har nok sødme til å følge en ostebrikke. Flaskedesignet er fortsatt like gjennomført og informativt med små felt som med tekst og grafikk forteller om ølet.

Hva synes vinnerne?

– Kjempestas! sier bryggerimester Gunnhild Tolleshaug. – Hele prosjektet fra tørking av malt til ferdig bokk har det vært en fornøyelse å være med på, og dette er en ekstra klapp på skulderen til alle som har bidratt.

Malter og hjemmebrygger Roar Sandodden var også i Oslo denne lørdagen, og kunne være med og ta i mot prisen. – Jeg er veldig glad for muligheten til å bidra til dette prosjektet og utrolig stolt over å se at våre malte- og bryggeritradisjoner i Stjørdal bli satt slik pris på, sier han.

– Vi gleder oss veldig over prisen og det har vært moro å jobbe med Polaris-serien vår, sier Stemningsskaper i Ringnes, Sigrid Strætkvern. – Det er inspirerende å lage samarbeidsbrygg og vi får vist at vi besitter mye kunnskap og kreativitet blant bryggerne våre. Denne gangen har de tatt frem et fantastisk godt matøl som vi har all grunn til å være stolte over.

Prisvinnerne på podiet. Foto: Ove Haugland Jacobsen

Prisvinnerne på podiet. Foto: Ove Haugland Jacobsen

 

Bakgrunn

56 nye øl var påmeldt til Årets øl 2015, hvorav dommerpanelet plukket ut 25 øl som hadde nok særpreg til å hevde seg i den sterke konkurransen. Deretter ble 5 finalister plukket ut til finalerunden. Alle fem har en historie å fortelle samtidig som de har markedspotensial og ikke minst smaker godt.

De 5 finalistene som sloss om seieren kan du lese om her. Og der kan du også se hvilket av dem som i vår høyst uformelle poll er det som fikk flest stemmer av våre lesere.

Vi gratulerer så mye med den gjeve tittelen!

Her er dommerpanelet:

Årets dommere, bak f.v: Jørn Tore Persen, nnnn

Årets dommere, bak f.v.: Jørn Tore Persen (Ølakademiet), Per Øyvind Arnesen (Ølportalen), Steinar Killi (Arkitektur- og Designhøyskolen), foran f.v.: Stein Øvre (Creuna), Runar Døving (Markedshøyskolen), Aase E. Jacobsen (Apéritif), Ove Haugland Jakobsen (Ølportalen), Gustav Foseid (Norbrygg).

 

Årets Øl er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif, og kåres for femte år på rad.

Personvern