Julebord 2017

Ønsker dere å gjøre julebordet i januar eller årsfesten til noe mer enn en vanlig bespisning? Ølakademiet har aktiviteter som skapt for å lage god stemning og gode samtaler.

 | Ulf Källén

Ølakademiet flere julebord-aktiviteter og pakker både i Oslo, Bergen og Trondheim som vi håper vil skape begeistring og glede! Lurer du på hvilket arrangement som passer dere? Nederst på siden finner du en guide som enkelt forteller hva som passer best for dere.

 

Her er noen av våre mest populære opplegg:

Juleølsmaking

 Ølsmaking er selve grunnpilaren i Ølakademiet, og når vi setter fokus på juleøl baker vi inn rikelig med historie, juletradisjoner og lun humor, i en pakke hvor man smaker på et utvalg juleøl underveis. Juleølsmaking foregår i våre lokaler eller hos en av våre partnere – før dere eventuelt drar videre i førjulskvelden til deres julebord.

Juleølsmaking finner du i Oslo, Trondheim og Bergen.

Les mer

 

Vorspiel med juleølsmaking

 La oss ta vår kunnskap med til deres lokaler, hvor vi holder en juleølsmaking som har rikelig med historie, juletradisjoner og varm humor.  Det blir garantert god stemning, og vi holder på cirka 90 minutter – før dere eventuelt drar videre til en restaurant, eller fortsetter med et hyggelig julebord i deres kantine. Det er selvfølgelig også mulig å holde smakingen med øl som ikke er juleøl.

Smakingen kan gjennomføres i Oslo, Trondheim og Bergen og omegn.

Velg by:

Oslo Trondheim Bergen

 

Restauranter

 Hvis dere velger en juleøl-, ølsmaking eller annen aktivitet hos oss, er vi gjerne behjelpelig med å ordne bord hos en av våre partner restauranter. Opplev bekvemmeligheten av en sømløs overgang fra en smaking i våre lokaler til julebordet, når vi har ordnet et bord for dere hos en av våre trivelige partnere – til et tilpasset klokkeslett.

Vi har partner restauranter i Oslo, Trondheim og Bergen.

Velg by:

Oslo Trondheim  Bergen

 

Andre smakinger og kurs

 Få opp stemningen når Ølakademiet inviterer til en smaking eller et kurs med faglig påfyll, bestående av humor, historiefortelling og deltakelse – hvor våre ølguider tar deg med på en reise inn i ølets fantastiske verden.

Vi har ordinære ølsmakinger, med eller uten tema, i Trondheim og Bergen. I Oslo vi du i tillegg kunne lære ølbrygging eller å kombinere øl og mat.

Velg by:

Oslo TrondheimBergen

141202_new_quotemarkJulebord som bedriftsfest dukket opp for første gang i Aftenposten i 1961.

Forløperen dukket opp i tiden rundt forrige århundreskifte. I byenes øvre middelklasse var det mange som reiste bort i julen, og både hoteller og restauranter i byene tilbød da egne julemenyer for de tilreisende. Denne formen for julebord spredde seg så gradvis ut i landet.

I eldre tradisjon var julebord navn på det bordet som sto dekket i alle fall julenatten, noen steder hele julen. Dette skulle bugne av mat og levende lys, og var også en gest til familiens døde som man trodde kom på besøk denne natten.

Man tror likevel ikke julebordet har en sammenheng med det magiske innholdet i det hedenske blotet ved juletider, som var en rituell fest for å fremme årsvekst og fred.

Kilde: Store Norske Leksikon


1605-noe-du-lurer-paa

Er du i tvil om hva som passer best for dere? Velg dine kriterier og du får straks opp ett eller flere gode forslag til deres julebord!

Selv om du ikke får opp et alternativ kan vi helt sikkert være behjelpelig! Ta kontakt via e-post eller telefon – vi er her for deg!

Personvern