Julebord 2016

Skal du arrangere julebord i Oslo, Trondheim eller Bergen? Ølakademiet har lang erfaring i å hjelpe kunder med et annerledes og uforglemmelig julebord.

Ikke la julebordet komme som julekvelden på kjerringa. I år som i fjor, og alle tidligere år, lønner det seg å planlegge tidlig – og de mest populære datoene blir tidlig fullbooket. Ølakademiet har flere gode partner-restauranter, og er kjent for å arrangere minneverdige julebord hvor juleøl og den norske juleøltradisjonen kombinert med gode matopplevelser står i fokus.

Les mer om julebordtradisjonen nederst på siden…

Vi kan i 2016 tilby

  • Juleølsmakinger
  • Ølsmakinger
  • Julebord med ølsmaking og bespisning
  • Ølsmaking hos deg
  • Ølbrygging (Oslo)

1606-julesymbol For å gjøre det mer oversiktlig kan du se etter dette symbolet når du går videre på våre sider! Det indikerer at kurset/eventet passer særlig godt som julebord aktivitet. For restauranter viser symbolet at stedet har egen jule- eller juleinspirert meny.

Les mer om våre julebord her:

 Juleølsmaking

 

 

En tradisjon for mange

Våre juleølsmakinger har for mange blitt en årlig tradisjon. Her får du et innblikk i den rike og underfundige tradisjonen rundt juleølet i Norge – fra hedenske skikker,  via påbudet om ølbrygging under Gulatingsloven og fram til det moderne juleølet vi får i butikk og pol i dag. Selvfølgelig smaker man på et utvalg av årets juleøl underveis!

 

Les mer om juleølsmakinger her …

 Ølsmaking og middag

  *=Indikerer egen julemeny

 

Vi tar hele jobben

Ønsker dere å starte julebordet med en ølsmaking og avslutte med et restaurantbesøk kan vi ta hele jobben for deg. Vi ordner ølsmaking og bestiller bord for dere hos en av våre partner restauranter …

Se restauranter i

 

 Andre smakinger og kurs

  *=Spesielt egnet for julebord

 

Et kurs bygger samhold

En ølsmaking, øl og matkurs eller kurs i ølbrygging skaper relasjoner mellom ansatte. Etter et kurs deler man synspunkter med hverandre, og noen bedrifter opplever at ansatte danner egne bryggelag og/eller matgrupper …

Se kurs for grupper i

1605-noe-du-lurer-paa

Trenger du hjelp? Kryss av dine ønsker og du får straks opp ett eller flere gode forslag til deres julebord!

 

Selv om du ikke får opp et alternativ som passer, kan vi sikkert være til hjelp! Ta kontakt via e-post eller telefon – vi er her for deg!

 

 

141202_new_quotemark Julebord som bedriftsfest dukket opp for første gang i Aftenposten i 1961.

Forløperen dukket opp i tiden rundt forrige århundreskifte. I byenes øvre middelklasse var det mange som reiste bort i julen, og både hoteller og restauranter i byene tilbød da egne julemenyer for de tilreisende. Denne formen for julebord spredde seg så gradvis ut i landet.

I eldre tradisjon var julebord navn på det bordet som sto dekket i alle fall julenatten, noen steder hele julen. Dette skulle bugne av mat og levende lys, og var også en gest til familiens døde som man trodde kom på besøk denne natten.

Man tror likevel ikke julebordet har en sammenheng med det magiske innholdet i det hedenske blotet ved juletider, som var en rituell fest for å fremme årsvekst og fred.

Kilde: Store Norske Leksikon

Personvern