Jordbærsuppe med øl

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter, Øl og mat, Tips og råd

160505-jordbaersuppe-med-geuze

Fristende for både øye og munn!

150326_ikon_artikkel

 

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Jordbærsuppe kan være et sprekt innslag på feiringen av selveste nasjonaldagen. Med øl som én av ingrediensene, og også ved siden av tror vi denne retten kan bli feiringens mest populære. Prøv!

Jordbærsuppe med øl

5 dl vann
2 dl Oud Beersel Oude Geuze eller annen lys surøl
1 stk. ingefær
1 vaniljestang
1 skall av sitron
2 sitronsaft
160 g sukker
4 stk sitrongress
2 kurver med jordbær

Framgangsmåte:

1. Hell vann, øl og sukker i en kasserolle. Kutt ingefær, sitrongress og vaniljestang og putt dette i laken. Riv skallet av en sitron og skvis sitronen i sukkerlaken. Kok opp.

2. Trekk sukkerlaken til side, og la det hele trekke i minst 20 minutter. Sil deretter laken og avkjøl den.

3. Når laken er kald putter du ferdig rensede jordbær nedi, og moser det hele med en stavmikser til du får en glatt og fin suppe. Skvis så den siste sitronen ned i suppen rett før servering.

Denne suppen kan serveres med pikekyss og iskrem.

Suppen passer utrolig godt sammen med Austmanns Sura Bror – som forøvrig kan fungere godt som en aperitiff!

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern