Hornbeer om Danmark og øl

Publisert i Alle artikler, Øvrige nyheter, Reisetips

Ølakademiet vil i hvert nyhetbrev fremover ta for seg en by og de viktigste stedene for ølelskere verdt å besøke. I den anledning begynner vi også med en serie intervjuer, da med dyktige bryggere som er glad i sitt håndverk.

 

1611-tekst Ølakademiet/Jørgen Fogh Rasmussen | 1611-foto Hornbeer: Gunhild og Jørgen

… Serien åpner med fokus København og vi har vært heldig nok å få et intervju med Jørgen Fogh Rasmussen, eier av Hornbeer som ligger en halvtimes reise utenfor København.

 

– Hvordan skiller København seg ut som «ølby» fra andre byer?

Selv om ”ølrevolusjonen” begynte i Danmark for mange år siden, skulle det gå lang tid før det kom spennende ølbarer. København har historisk hatt mange av de ”brune” vertshusene – der hvor man selger Carlsberg og Tuborg. Men for 5-7 år siden skjedde det noe. Da kom de første mer spesialiserte ølbarene, med langt mere spennende øl fra hele verden og fra danske mikrobryggerier. Nå mener jeg, at København er blitt en spennende ”ølby”. Jeg tror man kan finne mer enn 20 interessante ølbarer i byen. Det er flere på vei – også med kombinasjonen av øl og mat. Og med mer en 200 bryggerier i Danmark, er det et stort utvalg. Vi åpner ”Hornbeer’nBread” i september. Der vil vi tilby kundene smaksopplevelser med øl og tapas i kombinasjon.

– Hvilke spennende øl kan vi se frem mot fra ditt bryggeri?

Vårt sortiment beveger seg mot øl med lavere alkoholinnhold – og flere økologiske. Vi har et øl med Brett på vei – Funky All Day, og en ny økologisk pale ale. Men også vårt kellerbier – de ufiltrerte pilsnere kommer på markedet.

– Hvordan ser du øl-trenden i dag og hvordan blir den fremover?

Det er skarp konkurranse i markedet. Vi er mange mikrobryggerier, som har den oppfattelse, at vi har stått for en stor del av den innovasjon som har foregått de siste 15-20 år. Nå har industri-bryggeriene fått øynene opp for, at forbrukerne ønsker mer utvalg. Så nå kopierer industri-bryggeriene konseptet – og brygger ”spesial-øl” – som fremdeles er brygget på industrianlegget. Det er klart, at det er hard konkurranse. Især fordi markedsavdelingene i industri-bryggeriene, er dyktige til å villede forbrukerne. Du skal ha bransjeinnsikt for å gjennomskue teksten på etiketten. Hva er det for et bryggeri ? Hvor i verden er ølet brygget ?

Les mer om smaking med Danske Hornbeer

– Hvilke danske bryggerier skal vi holde øyene åpne for?

Det er vanskelig å si. Der er mange gode på markedet. Det er ikke nødvendigvis de mest ”hypede” – det finnes masse av talent i skyggen av slike bryggerier.

– Hva er din beste øl og mat-kombinasjon?

Jeg er litt gammeldags. Jeg tror at akkurat nå, den tidlige sommer, så er det nyopgravede poteter med frikadeller eller rødspette – med et kjempestort glass- evt. to – humlet kellerbier. Kunne være en Kong Henrik 😊

 

141202_new_quotemark 

Jørgen Fogh Rasmussen
Hornbeer

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern