Hjemmelaget pølsebrød med øl

Publisert i Blogg

160309_polser-og-brod_IMG_9160

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet | Foto: Frode Henriksen

Påsken er rett rundt hjørnet, og det er tid for å kose seg godt både utendørs og innendørs. Vi gir deg her Ronjas smakfulle oppskrift på saftige pølsebrød bakt med øl!

 

Dette trenger du til ca 15 pølseprød:

1ss sukker

350g hvetemel

150g sammalt hvete, fin

1 ts salt

1,5dl h-melk

1,5dl øl. Ølakademiet anbefaler Bayer

3 ss olivenolje

1ss honning

1 pakke tørrgjær/ 25g fersk gjær

1 stk egg til pensling

Sesamfrø til strø

 

Framgangsmåte:

Bland salt og gjær sammen med hvetemel i en stor bolle.

Ha i melk, honning, øl og olje. Rør dette sammen.

Spe forsiktig i det sammalte melet til du får en fin og smidig deig å jobbe med.

La det heve i ca en time. Deigen bør da ha blitt dobbelt så stor.

Ta ut deigen og tilfør litt hvetemel om nødvendig. Del opp deigen i 15 deler.

Trill delene til pølser. Klem dem deretter flate.

Legg dem så på et brett med bakepapir. La brødene etterheve i tre kvarter.

Pisk egget, og pensle detpå pølsebrødene før du drysser over sesamfrø.

Forvarm ovnen til 225 grader. La brødene stekes i ca. 10 minutter

La pølsebrødene avkjøles på rist.

Vel bekomme og god påske!

For flere oppskrifter med øl, se her.

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern