Hjemmelaget ølmajones

Publisert i Alle artikler, Øl og anledninger, Øl og mat, Tips og råd

 

IMG_9705_olmajones

150326_ikon_artikkel


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

Hjemmelaget majones høres utrolig godt ut, gjør det ikke? Du har kanskje aldri tenkt tanken på å lage det selv heller, når man skal kose seg med eksempelvis reker så går det fullstendig på autopilot i butikken og man plukker med seg ferdig-majones fra butikkhyllen.

Men denne gangen, denne gangen, så lager du den selv! Det er ikke så vanskelig heller, og den har en betraktelig bedre smak enn den du kjøper i butikken.

Ingredienser:

2 stk eggeplommer
1 ts eddik 7%
1 ts sennep
4-5 dl solsikkeolje
1 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk
1 stk charlottløk
1 ts salt
1 dl øl (IPA passer godt, siden majonesen er svært fettholdig)

Knekk eggene i kannen til en stavmikser. Tilsett eddik og sennep. Sett stavmikseren oppi, og hell på forsiktig med olje.

Hvis majonesen blir for tykk sper du på med mer øl, blir majonesen for tynn,så spe på med mer olje.

Lykke til!

 

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern