Gulating åpner utsalg på Grünerløkka

Publisert i Blogg

Torsdag 3. november kl. 12:00 åpnet Gulating Ølutsalg filial i Markveien på Grünerløkka. Vi møter tre glade driverne som ønsker å tilby godt øl til folket.

Over 400 øl skal på plass …

Tekst: Anne Moe Foto: Frode Henriksen

 

 1610-knapp-nyhetsbrev

Franchisetakerne er Kristofer Stokke Brenstad og brødrene Christoffer og Aleksander Aaser Gundersen. Førstnevnte har hoppet av økonomi-masteren for å starte opp butikken. Christoffer har ti års fartstid fra Asko, mens Aleksander har jobbet på Gulating i Horten tidligere og har nå hoppet av historie-studier for at Gulating på Løkka skal få sin oppstart.

400 ølvarianter

Gulating Grünerløkka skal tilby ølnoviser likefullt som de mest hardbarka ølnerdene øl i rundt 400 variasjoner. -Vi ønsker å møte et bredt spekter av folk, sier Kristofer Stokke Brenstad. Gjerne dem som nylig har tatt steget fra den vante pilsen, og som er nysgjerrig på å smake noe mer.

Lokal øl til folket

Vi ønsker også, i tråd med det som er Gulating slagord å bringe lokalt øl til folket. Det er jo det som er greia med Gulating, at vi skal kunne tilby øl i mindre skala, og med et svært vidt spekter. Et spekter du ikke finner hos andre utsalg! Hos dagligvarebutikkene som satser på øl, så ville aldri et øl i opplag på et lite knippe flasker få innpass i hyllene. Da må man opp i en viss størrelsesorden. Dette er noe av det som er både hyggelig, sjarmerende og til og med framtidsretta om man tenker på verdien av å få flere nanobryggerier på banen forteller gutta. Samt at det kan gi økonomi til de små nystartede bryggeriene.

Rom for små kvanta

-Vi fikk jo inn tre flasker av et bryggeri her, som vi tok inn! Aleksander peker mot hylla med ei flaske fra Ostmost. -De skal levere oss flere da, men det viser jo hvor små kvanta som faktisk går an å ta inn!

141202_new_quotemark Støtt ditt lokale bryggeri – la folket bestemme!

-Gulatings slagord-

Vi ønsker å fremme de små bryggeriene (uten å snakke dårlig om noen av de store), men de små er viktige for bredden i markedet. Hos Gulating kan til og med hjemmebryggere levere sitt øl – i utgangspunktet kan vi ta imot øl fra hvem som helst. Kravet er at man må ha bryggelisens!

Frykter ikke konkurranse 

Gutta frykter ikke konkurransen fra dagligvarebransjen, da produktet Gulating tilbyr er noe ganske annet. (Gulating tilbyr altså øl i klassen butikkstyrke inntil 4,7 volumprosent.) -Hos oss får du gode anbefalinger ut fra hvilken øl du ønsker å kjøpe, og dessuten hva den kan passe til av mat. Det vil du ikke kunne forvente i dagligvarebutikkene. Så er det selvsagt en stor fordel hos oss at du får tak i øl som aldri når butikkhyllene hos dagligvarekjedene. Vi har tro på at ølmarkedet i Norge vokser. Vi ser jo at vi forsåvidt følger USA trendmessig sett, og der blir øl stadig større. Her til lands er vi fortsatt bare i startfasen. Vi ser jo også at interessen for ølsmaking bare øker og øker blant den gjengse kvinne/mann i gata. (Det kan vi i Ølakademiet også understreke – ifjor hadde vi 14.000 gjester på kurs hos oss…)

Growlers, tappelinjer, ingeførøl og cider

Hos utsalgene som Gulating nå har snart 20 av rundt om i Norge, så vil det variere en del hvilke øl de tilbyr. Dette selvsagt ut fra de stedsnære lokaliteter, men de vil selvsagt tilby hele Gulating-serien som de produserer til alle sine utsalg. I avdeling Markveien vil de rullere utvalget av hva de tilbyr, og ønsket er på sikt å ha en nyhet i uka å skilte med. Øl til growlers vil de også tilby (disse er ikke helt klare enda), og her vil de ha syv tappelinjer.

Growlers er store flasker som rommer 2 liter, og som man kan både medbringe for påfyll av ferskt øl (og de kan dessuten pantes). I sommer så vi at Growleriet lyktes godt med dette, og det traff særlig dem som ønsket å ta med øl i parken eller med på tur for den del.

Utover en rekke ulike øl hvorav mye lokal Oslo-øl, vil du også kunne vente å finne cider, glutenfritt øl, ingefærøl og typer av brus i butikkhyllene. Ingefærøl har de hele 10 typer av per nå, mens de håper å nå 12 innen året er omme. Gjeldende alkoholfritt øl, så er det ikke så lett å få tak i god variasjon av godt alkoholfritt øl – imidlertid forteller Aleksander at de har en IPA inne nå, som faktisk er veldig god og autentisk til å være alkoholfri. Samtidig sender de en oppfordring og ønske til bryggeriene: Brygg mer og godt alkoholfritt øl!

Bermuda-triangel

Ølakademiet hilser velkommen til vår nabo såvidt i vest, og ønsker lykke til på ferden med å tilby Oslo-folket godt øl!

Vi spør oss samtidig om ikke Vinmonopolet, Ølakademiet og Gulating i så umiddelbar nærhet til hverandre nå utgjør et slags hyggelig Bermuda-triangel, hvor man kan forsvinne og gå seg helt bort i spennende smaksvarianter? Eventuelt finne fram… 

Lyst til å lære mer om øl? Vi tilbyr ulike ølsmakinger, cidersmaking og bryggekurs. Gavekort på kurs finner du her. 

Personvern