Graff Brygghus: 5 kjappe

Publisert i Blogg

Ølakademiets faste sommerinnslag på bloggen omhandler norske håndverksbryggerier. Denne uka er det Graff Brygghus som svarer på våre fem kjappe.

1611-tekst Ølakademiet | 1611-foto Graff Brygghus

 

Bryggeriene presenteres gjennom 5 spørsmål. Hva har bryggerisjef Martin S. Amundsen hos Graff Brygghus å dele fra sommeren på bryggeriet?

Vi i Ølakademiet håper publikum finner det interessant å lese om hva som rører seg i bryggeribransjen i sommer! God lesning:

1) Hva skjer på bryggeriet i sommer?

Vi benytter sommeren til å brygge noen av de ølene som trenger tid på tank – blant annet et bokk-øl til jul og en Imperial Stout.

2) Hvilke trender ser du i markedet nå og hva tenker du om fremtiden?

Øldrikkerne omfavner stadig de humletunge ølene, særlig IPA. Humlemengdene i humledrevne øl øker stadig. Det er artig å se hvor mye som har skjedd med IPAen den siste tiden: En IPA i dag er gjerne veldig juicy og med lav bitterhet – ganske annerledes enn for bare et par år siden med andre ord. Om fremtiden er det bare én ting å si: Vi må hele tiden jobbe smartere og hele tiden levere enda bedre øl!

3) Hvilket øl drikker du en varm sommerdag?

En juicy IPA!

4) Hva er ditt beste øl & mattips?

Tørrhengt entrecóte og en god amerikansk vestkyst red ale. Dropp tilbehøret, bare nyt de rene smakene av kjøtt og øl.

5) Hvilke nyheter har dere å melde til høsten?

Mer øl til polet – hvor vi fortsatt er i den spede begynnelse. Når det gjelder nye varianter, kommer det blant annet en dobbel IPA med Lupulinpulver – et nytt og spennende humleprodukt som vi syns bidrar til å forsterke og rendyrke humlekarakteren i humletunge øl. Også kommer det et mørkt, fyldig øl til sene høstkvelder.

Personvern