Fårikål kokt med bayer

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter, Øl og mat

Når høsten står for døren er det godt å trekke inn i varmen med god mat. Fårikål er en klassiker, og her er en variant av fårikål kokt i øl.

img_0067_farikal

Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

1,5 kg fårikålkjøtt
2 kg hodekål
2 ts salt
5 ts hel pepper
2 0,5l Frydenlund Bayer
vann
500 g poteter

Skjær hodekål i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en stor kjele, mens du strør salt og pepper mellom lagene.
Hell i øl, og topp med vann, slik at alt er dekket med væske. Kok opp og la det hele småkoke under lokk til kjøttet løsner fra beinet. Dette tar ca 2 timer. Rist gjerne på kjelen innimellom.
Kok poteter. -Server til rykende varm fårikål!

For å toppe det hele anbefaler vi å nyte Bayer til maten. Hvis du ikke har prøvd det før kan du glede deg!

Her kan du lese om ølstilen Bayer.

Se flere oppskrifter med øl i mat her.

For å lære mer om øl og mat, velkommen på kurs hos oss!

 

Share

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern