Cidermarinert laks

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter

Ceviche er en svært populær rett som stammer fra Latin-Amerika og deler av Karibien, kort sagt er det fisk som har blitt marinert i sitrus.

1611-tekst Luis Herreros | 1611-foto Frode Henriksen

 

De sterke syrene i sitrusen vil bearbeide fisken slik at den vil fremstå som varmebehandlet. Vi bytter så klart ut deler med sitrusen med cider i vår versjon.

Ingredienser:
200 gr. Laksefilet av god kvalitet.
1 rød paprika
1 vårløk
1 hvitløskfedd
2,5 dl tørr cider (fra Vinmonopolet)
1 lime
1 ts havsalt
½ grønn chili
Koriander
1 Avocado
½ mango

1. Kutt fisken i kuber på ca 1 cm, finhakk hvitløk og chili. Bland alt sammen med cideren og saften av 1 lime. Dekk til og sett kaldt.

2. Grill paprikaen på høy temperatur, til utsiden blir svart. Avkjøl paprikaen og fjern skinnet. Kutt paprikaen og vårløken i små biter. Finhakk koriander.

3. Bland inn paprika, vårløk, koriander og salt med fiskeblandingen. La det stå kaldt i minst en time.

4. Kutt moden avokado og mango i biter på størrelsen på fisken. Vend forsiktig sammen med fiskeblandingen. Kvern litt pepper over.

5. Server i en bolle eller et stort glass. Server med et glass cider ved siden av!

Ciderforslag:
Åkre gård Edel Eplesider
Hardangercider, Kvasshovden 2016
Balholm Handtverkcider (Økologisk)

Ølforslag:
Fjordfolk M/S Berliner
Amundsen Lush

Maten og drikken nytes aller best utendørs i solen med gode venner. God sommer!

Avvikende åpningstider i sommer. Les mer ...

Personvern