Bryllupsforberedelser i bryggeriet

Publisert i Blogg

150610_hakon_og_kathrine141103_bildeskygge_800pxHåkon og Katrine har satt standard for arbeidsfordelingen i ekteskapet.


Tekst: Anne Moe Foto: Frode Henriksen

150325_ikon_blogg

I går ettermiddag hadde vi besøk av brudeparet Håkon og Katrine, som hadde leid seg inn i vår bryggekjeller for å brygge øl til bryllupet sitt. De hadde også med seg kompisen Per Christian, som visstnok er hjernen bak den gode idéen…

141202_new_quotemark Dette ble nok lovet bort i de sene nattetimer! Jeg har en tendens til å være stor i kjeften og det hender jeg lover ting jeg ikke kan stå inne for egentlig… Dette fikser vi uten problem! -Per Christian-

Har du noen gang fått servert hjemmebrygget øl?

Ja
Nei
Hmm, litt usikker…

Poll Maker


Dermed havnet de i vår koselige og ikke minst trygge bryggekjeller. Brudeparet har aldri brygget øl før, mens Per Christian har litt erfaring. Det virker som de synes det er ganske kjekt å kunne benytte seg av bryggemuligheten hos oss.

De er i trygge hender denne ettermiddagen, der de blir assistert av Ølakademiets daglige leder, Ronja Velten, som dessuten ofte brygger øl på fritiden.

I dag brygges det Kölsch og APA som skal brukes både til både middagen og selve bryllupsfesten. Når undertegnede spør om de har funnet navn til ølen enda, så har de ikke det. Morsomt nok kommer et høyaktuelt navn opp mens vi sitter der og prater. De møttes nemlig på Kiel-ferga i studietida, skal det hete noe med Kiel da? Søren det burde jo vært Köln, siden vi brygger Kölsch, hehe! -Nei, men da blir det jo Kielsch! Og slik kan altså et navn komme opp… Så gjenstår det å se om de designer etikettene i lignende stil og om navnet blir stående.

Vi kommer tilbake med en artikkel om hvordan brudeparet og kompisen opplevde ølbrygging i leid ølkjeller, hvordan ølresultatet ble og ikke minst vil vi komme med en rapport fra tappinga av ølen. Da er vi dessuten enda nærmere bryllupsdagen 1. august; er alt i rute? Følg med:)

Leie av bryggekjeller kan du lese mer om her, eller kanskje det er bryggekurs som er veien for deg!

Personvern