Bronse i Young Sommelier

Publisert i Blogg

Inga

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Anne Moe Foto: Frode Henriksen

Under Matstreif i helgen var det finale i årets Young Sommelier, og her deltok vår ølguide og brygger Inga Greve. Vi er stolte over Ingas gode figur og innsats på scenen, og gratulerer så mye med bronse!


141202_new_quotemark Det er første konkurransen jeg har blitt med på, og det var utrolig gøy og lærerikt! Kjempefornøyd med 3. plassen!

-Inga-


Young Sommelier 2015

I Young Sommelier handler det kort fortalt om å finne de beste smakskombinasjonene innenfor mat og norske drikkevarer, som vil si øl, sider, brennevin, fruktdrikker og eplemost. Finaleoppgavene bestod i å presentere sin norske favorittdrikke, samt sette drikke til en treretters meny. Inga valgte Nøgne Ø Saison som sin norske favorittdrikke, og til de tre utvalgte rettene valgte hun følgende drikkekombinasjon:

  • Høyrøkt Frøyalaks, løyrom, dillmajones, rugbrød og pepperrotkrem – Nøgne Ø Sparkling Sake
  • Rognebær- og akevittglasert elgfilet, selleri, kål, kantarell, mørkt ølsaus – Innigo Morèdel Morellmost
  • Sjokolade- og steinsoppmousse, blåbær, steinsoppmarengs – Austmann Blåbærporter 

Finalen bestod av tre finalister: Håvard Barsten fra Bølgen & Moi Tjuvholmen, Cherif Kanngo fra Cafe Christiania og Inga Greve fra Ølakademiet og BD57. Det var Håvard Barsten som vant konkurransen, og Inga uttaler tydelig at han er en svært så verdig vinner!

Du kan lese mer om finalen i Apéritif.

Ingas anbefaling

Siden Inga er en reser på smakskombinasjoner, så har vi bedt henne svare på hva hun syntes er den beste mat-og drikkekombinasjonen, sånn på privaten. Inga trenger lite betenkningstid og svarer overaskende kontant:

Bokkøls-lapper med brunostis og en Frambois!

Hvorfor?

Det vekker gode minner om pappas hjemmelagde ferske brød med brunost og bringebær på brødskiva.

Du kan møte Inga som er ølguide på våre kurs, og snart også på våre bryggekurs.

Årets øl 2015 ble forøvrig utdelt under Matstreif, her kan du lese mer om den.

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern