Blåbærkake med hvit sjokolade og valnøtter

Publisert i Alle artikler, Oppskrifter

150910_blabaerkake141103_bildeskygge_800px

150326_ikon_artikkel

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Frode Henriksen

 

Høsten er her for fullt, og mange har allerede vært i skogen og forsynt seg av søte blåbær. Neste steg på veien er hva man skal bruke dem til. Her serverer vi deg derfor Ronjas oppskrift på vår nydelige blåbærkake med hvit sjokolade og valnøtter, som du dessuten kan tilsette hveteøl. Denne kaka er en av godbitene deltakerne på kveldens Øl og sjokoladekurs får smake på.

 

Blåbærkake

Dette trenger du:

2,5 dl ferske blåbær

1 dl Philadelphia

100 g hvit sjokolade

100 g smør

2,5 dl hvetemel

4 egg

1,5 dl sukker

1 dl hveteøl, valgfritt

1 ts bakepulver

1 neve valnøtter (kan gjerne karamelliseres på forhånd)

 

Framgangsmåte:

1. Smelt smøret i en kjele.

2. Pisk sammen egg, sukker, Philadelphia, bakepulver og noe av melet.

3. Når smøret har smeltet tilsett så grove biter av den hvite sjokoladen (den trenger ikke å smelte fullstendig). Bland dette sammen med røren du pisket sammen, og tilsett resten av melet. Spe ut med hveteøl underveis.

4. Ha deigen i en rund form på 20 cm i diameter kledd i bakepapir.

5. Rør inn blåbærene og valnøttene, og hell over deigen i formen. Kaken stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 40-45 minutter.

5. Serveres med lun bringebærsaus.

Tips: Kaken blir saftigere hvis du har i litt øl. Alkoholholdig blir den ikke, da alkoholen koker bort!

 

Lykke til og kos deg!

 

Vi byr på flere oppskrifter både med og uten øl her. Flere oppskrifter på høstaktuell mat kan ventes utover.

Har du gavekort som snart går ut? Les mer her ...

Personvern