Beste hjemmebrygger oktober/november 2015

Publisert i Alle artikler, Ølbrygging

ambrygSeierspallen denne gangen.

150326_ikon_artikkel

 


Tekst: Anne Moe Foto: Mobilfoto

Månedens hjemmebrygger

Månedens hjemmebrygger for oktober og november er nå kåret. Hvilken ølstil vant, og hvem brygget den?

Oktober og november har vært svært travle for oss i Ølakademiet, og det kan det virke som det har vært for hjemmebryggerne også. Julebordene er i full gang, og vi har først rukket å teste deres hjemmebrygg nå de siste dagene.

Vi har valgt å slå sammen månedene denne gangen. Dette fordi da mange øl dessverre var infiserte denne gangen, og det heller ikke var så mange innleverte øl for hver oktober og november hver for seg. Den ølen som er infisert og overkarbonisert er det vanskelig å la delta rettferdig i konkurransen.

Vi forsøker likevel å gi en grei tilbakemelding til dem dette gjelder, og lurer på hva denne ølen kunne bydd på hvis den hadde unngått infisering.

Denne gangen er det lette, lyse øl som står øverst: 3. plassen går til Eastern Christiania for sin Pale Ale, mens 2. plassen går til Vasco Carmona Nøklegaard for Amber Pale Ale. Og vinneren?

Sacc – American Pale Ale

Vi gratulerer Jørgen Olsen som månedsvinner for sin Sacc, av stilen American Pale Ale. Jørgen har vunnet en gang tidligere, for juni, og han vinner med det igjen et maltkitt som månedspremie. Han øker også sin sjanse for å bli årets hjemmebrygger og være med oss på bryggetur!

Som følger er de rene fakta om månedsvinneren:

Sacc:

0,5 l. flaske

Ca 5 % vol

Ølstil: American Pale Ale

Utseende: Klar, blank, fin farge og flott skum. Her må det ha blitt tatt i bruk klaringsmiddel!

Duft: Høy, stikkelsbær, sitrusfrukter, brennesle og masse humle!

Smak: Tørr, sitron, toffee, bringebær og sitron. Her må det ha blitt brukt en del tørr humle, men ikke overdrevent.

Ølfeil: Ingen fremtredende.

Vurdering: Vi synes dette ølet framstår svært lettdrikkelig og frisk. Merk; du må være et humlehode for å sette pris på dette. Grei etikett!

Husk på hygienen!

Enkelte av innleverte øl var dessverre infisert, og vi påminner derfor fortsatt å være omhyggelig når det kommer til hygiene.

Test den ølen du ønsker skal delta i konkurransen før innlevering, så unngår du forhåpentlig å levere inn øl som er infisert. Husk også at grensen for innlevering er maks 2 ulike ølstiler hver måned.

Siste sjanse i konkurransen

Les mer om konkurransen her. Lever ei flaske før 19. desember for å delta for desember. Totalvinneren kåres i januar etter at desemberølet er testet.

Les gjerne noen av vår bryggmesters gode tips og råd her…

Hvis du har lyst å lære deg å brygge, så er du velkommen til bryggekurs hos oss. Videregående bryggekurs starter opp til høsten!

PS-Et av de innleverte ølene denne gangen ble levert i en brun papirpose, hvor vi dessverre ikke har funnet verken navn eller epostadresse. Hvis DU savner tilbakemelding på denne ølen, vennligst ta kontakt.

Personvern