Beste hjemmebrygg mai 2015

Publisert i Alle artikler, Ølbrygging


Tekst: Anne Moe

Månedens hjemmebrygg for mai er nå kåret, og det var belgisk trippel som gikk av med en knepen seier. Hva hadde bryggeren lyktes med, og hva kan gjøres bedre til neste gang?

Vinneren i midten, og to av de andre deltagerne i konkurransen. Som dere ser, spennende kombinasjoner og gøy at bryggerne legger flid i etikettutformingen!

Vinneren i midten, og to av noen av de andre deltagerne i konkurransen. Som dere ser; spennende kombinasjoner og gøy at bryggerne legger flid i etikettutformingen!

Om vinnerølen kan man si at den er god på smak, og alkoholprosenten er anslått til nært 9%, som også er veldig bra for denne typen øl. Den har også en grei fylde, balanse og sødme.

Tilbakemeldingen til bryggeren med tanke på forbedring er at den har fint skum i begynnelsen, men at dette forsvinner fort. Ølen er litt overkarbonisert, og blir det riktigere karbonisert vil dette være positivt både for skum og helhet. -Ølen vil oppleves mer velblansert. Det hadde også vært fordelaktig for helhetsopplevelsen med litt mer fylde. Hvis man forbedrer dette, og også supplerer med en passende etikett, kan fortsettelsen bli meget, meget bra!

Gratulerer som månedens hjemmebrygger for mai, Carl Franklin Corneil, som vinner et maltkitt som månedspremie.

Det var altså jevnt mellom vinneren for mai, og den spennende nummer 2 var en havrestout brygget med bacon og Jack Daniels. Det er spennende å se hva hjemmebryggerne der ute prøve seg på. Selv om man ikke alltid lykkes fullt ut, er det inspirerende å se kreativiteten og lysten til å lage godt øl. Et titalls brygg ble innlevert denne gangen, og vi håper på flere nå i juni.

Det ble registrert en del ølfeil på innleverte øl denne måneden. Flere av dem kom som resultat av gjæringsprosessen. Det er typisk at man blir for lite nøyaktig i gjæringsprosessen, og ofte tilsetter man for mye gjær.

Husk på dette når du brygger, og les gjerne vår bryggmesters gode tips og råd her… Men mist nå ikke motet, vi oppfordrer alle til å prøve seg som hjemmebrygger, og ta sjansen på å levere sitt brygg til oss for testing. Vi ønsker å folkeliggjøre hjemmebrygging!

Vinneren går videre i konkurransen om å bli årets hjemmebrygger, og får være med oss på bryggetur! Blir DU månedens brygger for juni? Lever ei flaske før 20. juni! Og oppfordre gjerne en kompis eller venninne!

Hvis du har lyst å lære deg å brygge, så er du velkommen til bryggekurs hos oss. Videregående bryggekurs starter opp til høsten! Lærer du deg å brygge nå, kan du fint rekke å delta i konkurransen som varer helt til og med desember.

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern