Beste hjemmebrygg juni 2015

Publisert i Alle artikler, Ølbrygging

kolsch150326_ikon_artikkel

 


Tekst: Anne Moe Foto: Jørgen Olsen

Månedens hjemmebrygger for juni er nå kåret. Hvilken ølstil er vinneren, og ikke minst, hvem brygget den?

Om junivinneren kan man si at ølen er av stilen Kölsch. Kölsch er en ølstil som det dessverre ikke brygges så mye av lenger, og det er derfor gledelig å se at en av hjemmebryggerne har prøvd seg på brygging av denne. Som følger er de rene fakta om månedsvinneren:

Tysker’n
0,5 l. flaske
5,2 % vol
Ølstil: Kölsch

Farge og duft: Lys gul, tåke. Hvete, gjærpreg, nøtter, modne bær og sitrus i aromabildet.
Smak: Fruktig med noe ananas-sødme. Karbonering med noe bruspreg.
Ølfeil: Ingen fremtredende.
Vurdering: Tross i noe kunstig preg, er dette et godt øl som fint kan drikkes og nytes mye av i sommervarmen!

Tilbakemelding til bryggeren med tanke på forbedringer, er at ølen godt kunne vært litt mer karbonert, samt litt mer balansert mellom sødme og bitterhet, da det ble litt for mye sømde. Da vi fikk noe lim i lukta kan dette indikere at bryggeren må passe enda bedre på gjæringenstemperaturen til neste gang. Bryggeren har allikevel gjort en god jobb!

Gratulerer som månedens hjemmebrygger for juni, Jørgen Olsen! Jørgen er med det vinner av et maltkitt som månedspremie, og er med videre i konkurransen om å bli årets hjemmebrygger. Som dere ser øverst har Jørgen lagt seg flid i etiketten, og vi synes denne er ren, pen og enkel. På innlevert flaske var etiketten printet i svart/hvitt, mens vi som dere ser har postet bilde av etiketten i originalfargen som bryggeren har tiltenkt.

Har du lyst til å bli månedens hjemmebrygger, og til slutt årets hjemmebrygger?

Delta i vår konkurranse, og les gjerne noen av vår bryggmesters gode tips og råd her… Vi oppfordrer alle til å prøve seg som hjemmebrygger, og ta sjansen på å levere sitt brygg til oss for testing. Vi ønsker å folkeliggjøre hjemmebrygging!

Vinneren går videre i konkurransen om å bli årets hjemmebrygger, og får være med oss på bryggetur! Blir DU månedens brygger for august? Lever ei flaske mellom 11. og 20. august for å delta i august-konkurransen. Hva med å utfordre en kompis eller venninne til å delta?

Hvis du har lyst å lære deg å brygge, så er du velkommen til bryggekurs hos oss. Videregående bryggekurs starter opp til høsten! Lærer du deg å brygge nå, kan du fint rekke å delta i konkurransen som varer helt til og med desember.

12 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern