Årets ølhund 2015

Publisert i Blogg

AretsolhundTrine Skei Grande med prisen for Årets Ølhund 2015. Her med Petter Nome, direktør i Bryggeri-og drikkevareforeningen (BROD).

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Anne Moe Foto: Julie Amundsen

Vi gratulerer Trine Skei Grande som under gårsdagens Juleølpremiere ble kåret til Årets ølhund 2015! Prisen går til «personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester».

Grande fortalte fra scenen på Vulkan at hun gjennom sine mange bryggeribesøk hos små og store bryggerier rundt om i landet, har møtt en helt ny verden når det gjelder smaker. Hun fortalte at hun har møtt mange gründere som brenner for produktene sine, og hun understrekte at dette er en viktig kultur å ta vare på videre. Ikke minst er det en fantastisk næring å være med å utvikle!

 

141202_new_quotemark Det er på ølarrangement de bra mannfolka er!

Grande, lattermildt fra scenen.

 

 

Petter Nome påpekte under utdelingen at foreningen ikke er særlig fornøyd med regjeringens budsjettforslag. Hvorpå Grande var raskt ute og beroliget Nome med at budsjettet ikke er endelig, og at Venstre på mandag skal foreslå å sette ned ølavgiften med 5 %! -Og det er en god start, konstaterte hun, mens Nome fornøyelig svarte; «Budsjettlekkasje»!

Her er juryens begrunnelse for kåringen:

«Prisen går bare unntaksvis til politikere, dels fordi vi ikke vil smiske, dels fordi de sjelden fortjener det.

Når vi gjør et unntak, gjelder det en politiker som har forstått at øl er en sentral del av norsk kulinarisk tradisjon, som har talt ølets sak i medier landet over i mange år og som av egen fri vilje har besøkt 18 små og store bryggerier i 12 fylker for å lytte, lære og smake.

På fjorårets partilandsmøte i Tromsø fikk hun byttet ut vinen med spesialbrygget landsmøteøl fra Mack og to ganger har hun takket nei til kongens årlige julemiddag for Stortinget og i stedet kommet på Bryggeriforeningens juleølpremiere».

Til lykke med prisen, Trine Skei Grande. Fortsett ditt gode arbeid, med å spre det glade ølbudskap!

Les mer på BROD sine hjemmesider her.

Personvern