Amundsen Bryggeri satser stort

Publisert i Blogg

ACrewAmundsen Bryggeri etterlyser bønder og bakere til bryggerester til bakst og dyrefor.

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Anne Moe Foto: Amundsen Bryggeri AS

Oslos største håndverksbryggeri mangedobler kapasiteten i følge pressemelding tirsdag 9. februar. Total produksjonsmengde vil på årsbasis bli gedigne 1 million liter! Dette underbygger at interessen for øl utelukkende øker, noe som er storveis for bransjen. Er dette det som vil føre dem opp på linje med de andre store norske håndverksbryggeriene?

Betydelig investering

Ekspansjonen er en naturlig følge av en betydelig vekst i 2015, på hele 45%. I 2015 var produksjonen på 200.000 liter. I følge pressemeldingen gjør dette bryggeriet per 2015 til landets 11. største mikrobryggeri basert på antall solgte liter.

Videre opplyses det at investeringen er på over 16 millioner kroner, og total produksjonsmengde for Amundsen Bryggeri vil altså ligge på inntil 1 million liter per år.

Abygg2

Bygget som skal huse framtiden.

Ombygging underveis

Det nye lokalet er på 3500 kvadratmeter, og Amundsen bryggeri forventer selv at de vil sette første brygg i oktober 2016. Fram til høsten vil det foregå ombygging av det framtidige bryggeriet som er oppkjøpt og ligger i bydel Søndre Nordstrand. En stor del av produksjonen til Amundsen Bryggeri vil i framtiden foregå her.

Ønsker vekst på polet, dagligvare og innenfor eksport

Det er Akers Hus Kafedrift som er eier Amundsen Bryggeri, og de står i tillegg bak 11 puber og restauranter i Oslo. Her serveres det selvsagt store andeler øl fra nettopp Amundsen Bryggeri.

Dagens produksjon foregår i hovedsak på Amundsen Bryggeri & Spiseri og Amundsen Bryggeri i Nydalen. Det er investert i nytt utstyr fra BrauKon i Tyskland og en tappelinje for bokser fra Eurostar i Italia.

Daglig leder Geoffrey Jansen van Vuuren uttaler:

”Vi ønsker i tiden fremover å fokusere på vekst i nye markeder, som Vinmonopolet, dagligvare og eksport. Dette er noe vi ikke har hatt kapasitet til å levere på tidligere siden vi ikke kunne produsere nok med dagens bryggekapasitet”

Frir til bønder og bakere

Amundsen Bryggeri forventer godt med bryggerester fra kornet som benyttes i bryggingen, og dette kan benyttes som dyrefor eller som råvare til bakst.

På vegne av bryggeriet oppfordrer Ølakademiet derfor lokale bønder og bakerier som kan ha bruk for dette til å ta kontakt. Vinn-vinn-situasjoner er flott, og full nytte av næringsmidler er sympatisk og kan vel bare øke forståelse og anerkjennelsen for ølbrygging.

Her er kontaktinformasjon for den interesserte bonde og baker:

Aflasker_utvalg

Den amerikanske kunstneren Peter John de Villiers designer etikettene.

Geoffrey Jansen van Vuuren
TLF 458 04 162
dagligleder@amundsenbryggeri.no

Ole Johan Tollefsen
TLF 905 51 512
ole@akershusgruppen.no

Vi ønsker Amundsen lykke til med ekspansjon og eksport!

Les flere nyheter og andre aktualiteter i vår blogg eller artikkelbase.

Personvern