Amundsen Bryggeri: 5 kjappe

Publisert i Blogg

Ølakademiet har et fast ukentlig sommerinnslag på bloggen, hvor fokuset er rettet mot norske håndverksbryggerier. Denne uka er det Amundsen Bryggeri sin tur.

 

1611-tekst Ølakademiet | 1611-foto Amundsen Bryggeri

Bryggeriene presenteres gjennom 5 spørsmål. Hva kan daglig leder Geoffrey Jansen van Vuuren fortelle fra sommeren på bryggeriet?

Vi i Ølakademiet håper publikum finner det interessant å lese om hva som rører seg i bryggeribransjen i sommer! God lesning:

1.) Hvordan skiller Oslo seg ut som «ølby» fra andre byer?

Oslo er unik ved at vi har så mange utesteder med fokus på øl. Det er fantastisk å ha tilgang til all verdens øl, samt en rekke fantastiske lokale bryggerier rett utenfor døra.

2.) Hvilke spennende øl kan vi se frem mot fra ditt bryggeri?

I juli lanserer vi Hopbliminal Messages NEIPA med masse juicy og deilig humle, samt Mad Flow som er en New England-inspirert American wheat ale. Den er også blitt tørrhumlet for de av oss som elsker det grønne.

3.) Hvordan ser du øl-trenden i dag og hvordan blir den fremover?

Øltrender kommer og går og som produsent er det viktig å følge med. Jeg liker den nye New England IPA trenden og håper den kommer til å bli værende en stund og eventuelt bli godkjent som ett egen ølstil.

4.) Hvilke Norske bryggerier bør vi holde øyene åpne for?

Det er så mange nye at det er nesten umulig å smake øl fra alle. Personlig synes jeg Lervig har lansert en rekke fantastiske øl den siste tiden.

5.) Hva er din beste øl og mat-kombinasjon?

Med mat i venstre hånd og øl i høyre hånd kan man sjelden gå feil. Men det er noen øl og matkombinasjoner som jeg alltid kommer tilbake til. Personlig synes jeg en Flanders red ale og sjokolademoussé passer ekstremt godt sammen og det er ofte en smaks-kombinasjon som de rundt bordet aldri har smakt før. En sjokolade-stout over en bolle med vaniljeis er absolutt favoritt i huset vårt.

Personvern